Uber urdhëroi për të ndërprerë shërbimin Pop në Itali

Uber ordered to discontinue Pop service in Italy

 

Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Uber urdhëroi për të ndërprerë shërbimin Pop në Itali” ishte shkruar nga Stephanie Kirchgaessner në Romë, për The Guardian të martën në 26 maj 2015 17.38 UTC

Një gjykatës në Milano e ka mbyllur derën për Uber-së udhëtim-ndarjen biznes në Itali, që kanë të bëjnë një goditje të madhe në BN (£ 26.6bn) Ambiciet kompanisë së SHBA-së në Evropë.

Vendimi i së martës se Shërbimi Pop über-së krijon "konkurrenca e pandershme" efektivisht mban kompani private në të njëjtin standard si një shërbim taksi publik.

UberPop, të ngjashme me UberX në Mbretërinë e Bashkuar, lejon përdoruesit e app Uber smartphone për të porositur një udhëtim nga një shofer pa licencë komerciale. Në të kundërt Shoferët e taksive italiane janë shumë të rregulluar me kufijtë të rënda mbi disponueshmërinë e licencave taksive.

Ky fakt, gjykata vendosi, UberPop bërë të paligjshme, ashtu si çdo kompani të tjera taxi operojnë pa licencë. Uber ka argumentuar se ajo është në thelb një kompani të teknologjisë dhe ndryshon nga një shërbim taksi tradicionale për shkak se ajo kufizon disponueshmërinë e saj për përdoruesit e aplikacionit të tij, dhe nuk do të marr pasagjerë up off rrugë.

Uber Black, i cili përdor Shoferët me licencat profesionale që janë verifikuar nga kompania, do të vazhdojë të jetë në dispozicion në Milano dhe Romë.

Lajmi më tej planet e Uber komplikuar për të zgjeruar në Evropë, ku shefi ekzekutiv Uber-së, Travis Kalanick, tha në fillim të këtij viti se ai do të krijonte 50,000 vende të reja pune nga falsifikim "partneritete të reja" në qytetet e mëdha evropiane.

Që atëherë, Uber është përballur me shumë barriera se drita e gjelbër. Ajo është objekt i hetimit penal në Holandë dhe një urdhër kundër tij në Gjenevë. peer-to-peer shërbimet e tij pa leje në Gjermani, Franca dhe Spanja kanë qenë gjithashtu të ndaluar.

Kompania është duke u përballur probleme më afër shtëpisë. Autoritetet amerikane janë shqyrtuar pse disa përdorues britanikë të aplikacionit të saj taxi-prenotim dyshohet se janë akuzuar për rides ata nuk kanë libër ose të bëjë. Uber tha se kishte parë prova të një shkelje të sigurisë.

Në krahasim me problemet e saj ligjore në qytetet e tjera evropiane, Uber kishte qenë që veprojnë në Itali, pa kufizimet që ka hasur në vende të tjera. Por kompania tani ka javë që të pushojnë operative të shërbimit të saj Pop ose të rrezikut gjoba të rënda.

"Ne jemi padyshim shumë i zhgënjyer me vendimin e sotëm për UberPop, një vendim që ne e respektojmë, por që ne nuk e kuptojmë,"Tha Zac de Kievit, drejtori juridik i Uber Evropës, duke shtuar se ai ishte më i shqetësuar për shoferët të cilët ishin të papritur të cilat përballet papunësinë.

De Kievit tha Uber do të apelojë kundër vendimit dhe vuri në dukje se komisioni Evropian ka thënë se vendet anëtare duhet të sigurojnë "drejtësi, proporcionaliteti, dhe asnjë diskriminim "në rregullimin e teknologjive të reja.

Carlo Alberto Carnevale Caffè, një profesor biznesi në shkollën Bocconi e menaxhimit në Milano, ku bazohet Uber, tha se vendimi i gjyqtarit ishte "e turpshme" dhe "tërësisht ideologjike".

"Kjo është një shenjë shumë e keqe të kufizimit të inovacionit [ne Itali],"Tha ai. "Ky është rasti i parë që unë e di ku një gjyqtar i vetëm - një person - mund të vendosë për të ndaluar një shërbim në nivel kombëtar në bazë të një [pabazuara] Argumenti ekonomik dhe teorike. "

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Publikuar nëpërmjet Guardian News Feed plugin për WordPress.