Mirat dhe të këqijat e birrës

The Pros And Cons Of Beer

megjithëse birrë është një pije që përmban alkool, vetëm alkooli nuk e bën të rrezikshme për shëndetin tuaj. birrë të pijshëm tepër është ajo që të çon në hangovers, dhimbje koke, dhe problemet më të rënda të shëndetshme.

Në qoftë se ju pini birrë në moderim dhe për të shmangur duke u dehur, ju shprehi përjetojnë ndonjë problem me shëndetin tuaj. Një nga gjërat më të zakonshme njerëzit thonë për birrë, është se ai ju bën yndyrë, kështu barku birrë termi.

Si një e tërë, birra përmban pak ose aspak yndyrë, dhe ka shumë dieta të birrës nga atje se ju mund të përdorni për të qëndruar hollë. Barku famëkeq birrë është shkaktuar nga konsumojnë shumë alkool, e cila ndikon në aftësinë e organeve për të djegur yndyrë.

Edhe pse birra mund të vërtetë të çojë në një bark birrë, nëse ju pini shumë e saj, në qoftë se ju pini në moderim ju duhet të jetë mirë. Edhe pse birra është i ulët në sheqer, ajo mund të ndikojë në nivelin e sheqerit tuaj në gjak.

Birra përmban alkool, të cilat mund të bjerë në nivelin natyror të sheqerit në gjak, duke çuar në nivele të ulëta të energjisë. Në qoftë se ju pini shumë birrë, ju do të merrni të vërtetë të lodhur dhe të shkojnë drejtë për të fjetur.

Alkooli në birrë do nivele edhe më të ulëta të insulinës, si dhe, e cila e bën të përsosur për diabetikët jo, si ajo do të zvogëlojë rrezikun e arteriosklerozës. Në të kaluarën, Hulumtimi ka lidhur birrë me zvogëlimin e rrezikut për sëmundjet e zemrës.

Birra nuk përmban kolesterol, edhe pse ajo ka cilësitë antioxidant që mund të zvogëlojë LDL oksidimi, me mund të ndihmojë në uljen e rrezikun e sëmundjeve të zemrës. Birra është gjithashtu një burim i shkëlqyer i fije, që rrjedhin nga elb malted.

Birra mund të ndihmojë për të zvogëluar stresin, në qoftë se ju pini atë në moderim. Për të marrë përfitimet shëndetësore që jep birrë, ju duhet të pini një birrë në ditë. Ju nuk duhet të pini më shumë se kjo, pasi ajo lehtë mund të çojë në probleme shëndetësore.

Alkooli do hollë nga gjaku juaj, e cila do të mbrojë zemrën tuaj dhe për të zvogëluar rrezikun e goditje, si dhe. Në të kaluarën, Hulumtimi ka treguar edhe konsumi i moderuar i alkoolit mund të ndihmojë me përmirësimin e kujtesës tuaj, si dhe.

Pastaj perseri, në qoftë se ju pini atë tepër, ajo mund të shkatërrojë qelizat e trurit – efekti negativ. Birra është gjithashtu kalori, edhe pse ai mund të shkatërrojë nivelin tuaj të vitaminës C, si dhe. Birra është një burim i madh i fije, si dhe minerale të tjera, si kalium, magnez, dhe disa vitamina B, si B1, B2, B3, B5, B6, B9, dhe B12.

Birra përmban nivele të larta të këtyre vitaminave, së bashku me minerale të tjera që janë të vërtetë e mirë për trupin tuaj. Edhe pse ajo ofron shumë vitamina B dhe minerale të tjera trupi juaj ka nevojë, ajo gjithashtu do të shkatërrojë të vitaminë C – cila është arsyeja pse ju nuk doni të pini shumë e saj. Kur kjo është e poshtë për të, birrë mund të përmbajnë më shumë se 95% ujë, por ajo është ende një diuretik.

Për shkak të faktit se birra përmban alkool, ajo do të jetë gjithmonë një diuretik. Kur ju pini birrë, ju duhet të shmangur të pijshëm shumë dhe kurrë nuk, ndonjëherë, pi birrë në vend të ujit. Birra mund të heq ujët trupin tuaj mjaft shpejt, e cila është një nga të këqijat më të mëdha për birrë të pijshëm. Edhe pse birra nuk kanë disa përfitime shëndetësore, ata lehtë mund të pengohet duke pirë shumë.

Për të qëndruar në anën e sigurt dhe për të shmangur dhimbje koke dhe efekte të tjera shëndetësore të birrës, ju duhet të pini me përgjegjësi, nuk pini shumë – dhe gjithmonë të pini disa gota ujë kur ju jeni të pijshëm birrë.

Enhanced nga Zemanta