firmat e teknologjisë kundërshtojnë Pacific Partneritetit Trans

Technology firms oppose the Trans Pacific Partnership

INTERNET Protestë GROUP Lufta për të Ardhmen (FFTF) ka grumbulluar 29 firma të teknologjisë së informacionit për të nënshkruar një letër që e kundërshton me forcë kalimin e Partneritetit Trans Pacific (TPP) traktati të tregtisë ndërkombëtare.

TC është një marrëveshje që favorizon dëshirat e firmave të mëdha shumëkombëshe mbi çdo gjë tjetër. Ndërsa është mbështetur gjerësisht nga disa industri dhe qeveria e SHBA, ajo gjithashtu ka kundërshtarët e saj.

29 kundërshtarët, përfshirë DuckDuckGo, BoingBoing, Fark, iFixit dhe Reddit kanë dhënë mbështetjen e tyre për fushatën FFTF kundër traktatit TC dhe kënaqësi nënshkruar mesazhin e opozitës.

Çështjet më të mëdha me marrëveshjen e propozuar tregtare janë propozimet e tij për trajtimin e drejta e autorit, privacy dhe patentat, së bashku me faktin se ajo ka qenë e negociuar në fshehtësi pothuajse totale.

Letra kërkon SHBA Senatori Ron Wyden të mos lejojë palët e hije të diktojë rregullat e internetit, dhe paralajmëron se mbështetja e TEC do të ishte në kundërshtim me interesin publik.

“Ne mund të ndërtojë vetëm një kornizë të suksesshme të politikave risi – ai që mbështet ide të reja, produktet, dhe tregjet – nëse procesi për të hartuar ajo është e hapur dhe pjesëmarrës. Për fat të keq, procesi i negociatave tregtar ka qenë aspak transparent. industria jonë, dhe përdoruesit që shërbejnë, duhet të jenë në tryezë nga fillimi për të hartuar politika që i shërbejnë më tepër se interesat e ngushta tregtare të disa korporatave të mëdha që kanë qenë të ftuar për të marrë pjesë,” shkroi kompanitë.

“Ne ju nxisim që të mos kalojë ndonjë version të Fast Track apo tregtar autoritet promovimin, ose të miratojë ndonjë mekanizëm që do të lehtësonte kalimin e marrëveshjeve tregtare që përmbajnë dispozita dixhitale për zbatimin e të drejtës së autorit të dizajnuara në mënyrë të errët, Procesi me dyer të mbyllura.”

Ata përfunduan letrën duke thënë se senatorin Wyden, si karrige e Komiteti i Financave i Senatit të SHBA, është në një pozicion për të mbajtur SHBA në ballë të inovacioneve. m

Repost.Us – Republish këtë tekst
Ky artikull, firmat e teknologjisë kundërshtojnë Pacific Partneritetit Trans, është botohet njëkohësisht nga Inquirer dhe është postuar këtu me leje.

Enhanced nga Zemanta