RIAA kërkon Google të bëjë më shumë për të luftuar 'piraterisë’

RIAA wants Google to do more to fight ‘piracy’

Shoqata TË VARFËRIT Industrisë Regjistrimi i Amerikës (RIAA) është lodhur e duke i kërkuar në Google për të marrë poshtë incidente individuale të dyshuar shkelje e autorit dhe dëshiron një fund banhammer Dita Groundhog.

RIAA ka marrë një pamje të kundërta me atë të Google këshilltar i lartë i politikave të drejtën e autorit Katherine Oyama-së në dëshminë e saj para US Dhoma e Përfaqësuesve Pronësisë Intelektuale Nënkomitetit të Komitetit Gjyqësor këtë javë.

Oyama kishte dëshmuar se ndoshta takedowns nuk janë sistemi më i mirë, duke shtuar se ajo është gjithashtu e hapur ndaj abuzimit. Ajo tha se Google merret me sa më shumë takedowns në një javë në 2014 siç është bërë në të gjithë 2010.

“Mënyra më e mirë për të luftuar piraterinë është me më të mirë, më i përshtatshëm, alternativa legjitime për pirateri, shërbimet duke filluar nga Netflix për Spotify në iTunes kanë treguar,” ajo tha. “Kombinimin e duhur të çmimeve, komoditet, dhe inventar do të bëjë shumë më tepër për të ulur piraterinë se zbatimit mund.”

RIAA ka bërë deklaratat e veta të nënkomisionit, dhe i ka dhënë gjithashtu këdo që dëshiron atë me një kopje të dëshmisë Oyama me Annotations e veta (PDF). RIAA gëzon Aktin e Digital Millenium Copyright (DMCA) sistem, por kjo nuk e gjejnë të frustruese.

Kur avokati Google tha se një gjë, RIAA mori vijën kundërshtare. Për shembull, ku ajo rekomanduar sistemet vullnetare RIAA u përgjigj duke thënë se Google “nuk ka ende aktualisht argëtuan idenë e një marrëveshje vullnetare me pronarët e përmbajtjes”.

RIAA ka publikuar edhe dëshminë e kryetarit të saj dhe CEO, Cary Sherman. Së bashku me një apel te aprovoj sistemet e monitorimit, Sherman kërkoi Google për të ndihmuar atë të përfundojë lojë e përditshme të "pres-a-mol’ që luan.

“[Google duhet] ensure that when links to content are taken down, the same content on the same site is not continuously re-indexed when repopulated by the pirate site, rendering the takedown process useless,” tha ai.

The RIAA would also like to see ‘piratewebsites deranked, and forced way down on search results, as well the introduction of atrustedbadge for what it views as legitimate websites. në fund të fundit, it seems that it just wants an easier ride.

Regardless of what Google takes down today, its search engine will spider the same pirate sites tomorrow and index anew all the illegal content on the pirate sites. All those links to infringing music files that were automatically repopulated by each pirate site after today’s takedown will be re-indexed and appear in search results tomorrow,” added Sherman.

Every day we have to send new notices to take down the very same links to illegal content we took down the day before. It’s like ‘Groundhog Dayfor takedowns.

burim: theinquirer.net

Enhanced nga Zemanta