Pioniere inxhinierë trajtimit të kancerit sistemet imunitar për të luftuar sëmundjen

Pioneering cancer treatment engineers immune systems to fight disease

 

Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Pioniere inxhinierë trajtimit të kancerit sistemet imunitar për të luftuar sëmundjen” ishte shkruar nga Haroon Siddique, për theguardian.com të mërkurën në 9 dhjetor 2015 14.50 UTC

Pacientët me kokës dhe kanceri i qafës marrin trajtim novator ri që përfshin nxitur sistemet e tyre imunitar të luftuar sëmundjen.

Gjyqi, ne Instituti Kombëtar për Hulumtime Shëndetësore qendër kërkimore biomjekësore në Guy dhe NHS St Thomas 'Besim themeli dhe Kolegjin Mbretëror të Londrës, përfshin qelizat e bardha të pacientëve gjenetikisht të modifikuar "të gjakut në mënyrë që ata të njohin dhe të sulmojnë tumorin.

Qelizat e bardha të gjakut të sistemit imunitar janë të pajisura natyrisht për të eliminuar qelizat e - sidomos ato të infektuar - kjo nuk duhet të jetë atje, por nganjëherë kanë nevojë për ndihmë të njohin dhe qelizat e kancerit sulm.

Duke përdorur një mostër të gjakut, ekipi BRC po e trajton qelizat e bardha të gjakut në laborator me një virus të padëmshëm që paraqet dy gjene të reja. Gjen i pari bën më të lehtë për të rriten qelizat gjatë kohës së tyre në laborator ndërsa e dyta mundëson qelizat e bardha të gjakut për të njohur dhe për të sulmuar tumorin.

Principal investigator Dr John Maher said: “In most cancers, metastasis, the spread of a disease from the part of the body where it started to another not directly connected, is the commonest cause of death. Megjithatë, head and neck cancer is unusual in that local spread or recurrence of the disease accounts for most suffering and death. This means that tumours may become inoperable and do not shrink in response to traditional treatments such as chemotherapy or radiotherapy.”

The treatment is called a CAR T-cell dhe merr dy javë për të prodhuar. Për të maksimizuar sigurinë dhe efektivitetin e saj ekipi është injektuar T-qelizat makinë të drejtpërdrejtë në tumor. Trajtimi i T-qelizave CAR ka provuar efektive në disa forma të leukemisë, por shpresa është se ajo mund të zhvillohet më tej për të përfituar pacientët me të ashtuquajturat "kancerit të ngurta", të cilat formojnë një masë diskrete tumorit, të tilla si kokë dhe qafë kancerit.

Maher tha se suksesi mund të ketë "pasoja të rëndësishme për kanceret e tjera të ngurta, sidomos atyre që përhapet në një hapësirë ​​natyror në trup, such as ovarian cancer (lining of the abdomen) or mesothelioma (lining of the lungs). In that setting, it may be possible to inject the CAR T-cells from the patient directly into the cavity, to localise the treatment where it is needed most”.

During the phase 1 trial, which aims to test the treatment’s safety and effectiveness, patients enrolled in groups will successively receive a higher number of cells to establish safe dosage, provided it does not produce significant side-effects. If it is successful, trajtimi do të duhet të testohet në numër më të madh të pacientëve për të vendosur se sa efektive është në luftimin e kancerit.

Dr Stephen Caddick, drejtor i risive në Wellcome Trust, të cilat bashkë-financuar nga gjykimi, tha: "Duke inxhinieri precize qelizat imune të njohin dhe të shkatërruar tumoret, Hulumtuesit janë me shpresë se ata do të jenë në gjendje për të përmirësuar perspektivat për pacientët të cilët kanë, deri tani, u përball me mundësitë shumë të kufizuara trajtimit. "

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010

19537 0