Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Një mënyrë udhëtim Mars: lista e shkurtër përfshin shtatë Australianët” ishte shkruar nga Michael Safi, për theguardian.com më 17 e martë shkurt 2015 06.18 UTC

Shtatë Australianët kanë bërë një listë e ngushtë e 100 Kandidatët që konkurrojnë për një udhëtim vetëm vajtje në Mars për të themeluar koloni e parë në planetin e kuq-së.

Teah nëntëmbëdhjetë vjeçari, stand-up komedian Josh Richards dhe geoscientist Electra Navarone ishin në mesin e finalistëve australiane për One projektin Mars, e cila ka për qëllim të fillojë zgjidhjen planetin e katërt nga dielli nga 2025.

vërtet
Nëntëmbëdhjetë vjeçari Sare Teah ka bërë listën e ngushtë. Fotografoj: Mars One

Projekti, krijuar nga sipërmarrësi holandez Bad Lansdorp, pretendon se ka marrë më shumë se 200,000 aplikimet nga nis të lulëzojë Martians, dhe thotë se po whittling listën poshtë për të 50 burrat dhe 50 gratë.

Kandidatët janë zgjedhur në bazë të "kuptuarit e tyre të rreziqeve të përfshira, shpirti i ekipit dhe motivimi i tyre për të qenë pjesë e kësaj ekspedite jetës në ndryshim,"Sipas një deklarate të.

Zyrtari më i lartë mjekësor i projektit, Norbert Clark, tha përzgjedhje tjetër raunde do të fokusohet në ndërtimin e ekipeve të forta që mund të përballojë izolimin e zgjidhjes ndërplanetar.

"Duke qenë një nga kandidatët më të mira individuale nuk automatikisht ju bëjë lojtari më i madh i ekipit, kështu që unë pres që të shohim se si kandidatët përparojë dhe të punojnë së bashku në sfidat e ardhshme,"Tha Clark.

Locations janë duke u scouted për objektet tokësore të trajnimit. Lista e 100 Kandidatët do të shkurtohet nga mesi i vitit të vetëm 24, i cili do të dërgohet në Mars në grupe me nga katër çdo 26 muaj duke filluar në 2024.

Kjo është qëllimi, dosido. Mars One nënshkruar Lockheed Martin në dhjetor për të ndërtuar një satelit për të vënë në orbitë rreth Marsit në 2018. Por çështje të rëndësishme teknike - të tilla si se si të tokës një zeje të drejtuar në mënyrë të sigurtë në sipërfaqen e Marsit, dhe si për të minimizuar ndikimin e rrezatimit thellë-hapësirë ​​për astronautët - mbeten të pazgjidhura.

Projekti gjithashtu do të kërkojë të paktën $ 7.7bn për të marrë off terren, që ajo synon të rrisë më së shumti nga shitja sponsorizimin dhe të drejtat për një shfaqje televizive realitet rreth projektit. Një fushatë Indiegogo në 2013-14 ngritur më shumë se $400,000. Donacionet Totali si i nëntor fundit arritën në rreth $630,000.

Analiza e pavarura shkencore ka sugjeruar se, në kundërshtim me pretendimet Mars dikujt, mbajtjen e jetës në planetin e kuq do të kërkonte "Teknologjitë që janë më të aftë se me gjendjen aktuale të artit".

Planet për të rriten të lashtat brenda kolonisë, i përbërë nga kapsula hapësinore dhe një habitat inflatable, në të vërtetë mund të çojë në një oversupply mbytës të oksigjenit, studiuesit thanë, parashikimin e astronaut parë do të vdiste pas 68 ditë.

Por finalistët, duke përfshirë Dianne McGrath nga Melburn, nuk janë trazuar. "Nëse njerëzit mendojnë se kjo do të jetë e Mars One, ose Nasa, ose disa program tjetër, ne do të shkojmë në Mars, kjo është në rendin e ditës për eksplorimin e hapësirës,"I tha ajo Projekti Channel dhjetëve.

"Kjo është pjesë e shpirtit të njeriut, për të vazhduar për të eksploruar. Unë jam vetëm me fat që të jetë pjesë e kësaj. "

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010

Publikuar nëpërmjet Guardian News Feed plugin për WordPress.

22952 0