Oculus Rift: Kufje virtual Facebook realiteti është këtu

Oculus Rift: Facebook’s virtual reality headset is here

Kufje para-urdhërat hapur si përdoruesit Twitter shprehin druajtje mbi çmimet


Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Oculus Rift: Kufje virtual Facebook realiteti është këtu - me një çmim” ishte shkruar nga Nicola Davis, për The Observer më 10 janar e diel 2016 00.04 UTC

Universal Music Group - etiketa që krenohet me Taylor Swift, Justin Bieber dhe Madonna në listën e saj - ka bërë të ditur se është e bashkuar me iHeartMedia për "virtualise" përvojën e fuzhnjë, me hardware tani në dispozicion për para-qëllim. ekspertë të industrisë janë në marrëveshje: 2016 mund të jetë viti se "realiteti virtual" vjen nga mosha.

Blerja në konceptin, megjithatë, është i kushtueshëm. Në £ 499 për blerësit në Mbretërinë e Bashkuar, the box Oculus Rift përfshin kufje, sensor, lojra dhe kontrollues, ndërsa muajin e ardhshëm, për $1,499 (£ 1,030), një paketë do të jetë në dispozicion për para-qëllim që përfshin një kompjuter - duhet laptop lashtë nuk të jetë mjaft deri në shpejtësinë.

Tags çmimeve kanë shkaktuar tmerr, me shumë të marrë për të Twitter për të shprehur shqetësimin e tyre. Por sipas William McMaster, kreu i VR në kompani me bazë në Londër Visualise, lirimin Oculus është një moment i rëndësishëm. "Kjo është një template për atë Headsets VR do të jetë si në të ardhmen për të gjithë,"Ai thotë se duke e krahasuar atë me lirimin e kompjuterit të parë Macintosh. Dhe media me bazë VR tashmë është goditur rrjedhë: përtej nxitur një valë të re të lojrave, artistë të tillë si Björk kanë qenë të shpejtë për të përqafuar teknologjinë për video muzikë - në të vërtetë, në shtator Taylor Swift dhe ekipi i saj scooped një çmim Emmy për blatimin e tyre AMEX Unstaged: Përvoja Taylor Swift.

koncerte virtuale realitet janë kufiri i ardhshëm. "Do të ishte një përvojë awesome për të të jetë në gjendje për të parë një grup ju me të vërtetë dashuri në Kinë, por ju jeni në Londër, [ose] anasjelltas,"Thotë John Oswald, drejtor në dizajn dhe të fortë risi fiord. McMaster, beson se kjo është në radhë të parë ka të ngjarë të jenë të adoptuesit e hershëm të cilët janë të gatshëm për spërkatje. "A është personi mesatar do të shkojnë jashtë dhe të shpenzojnë 500 £ në një kufje VR dhe 1000 £ në një PC lojrave? Me siguri jo,"Thotë ai. Piers Harding-Rolls, drejtor i lojërave të analistit të industrisë IHS Teknologjisë, pajtohet. "Nisja e këtyre Headsets këtë vit nuk është me të vërtetë në lidhje me tregun masiv,"Thotë ai, duke shtuar se ai pret lojtarë dhe të përkushtuar vegël-fiends të jetë i pari për të derdh. "Unë mendoj se ne duhet të jetë vetëm realist në lidhje me se sa shpejt do të miratohet,"Shton ai. "Për pajisje fund të lartë të presim, globalisht, më pak se tre milion të shitur këtë vit në të gjitha pajisjet. "

Oculus Rift nuk është vetëm VR përvojë konsumatorët që mund të presin për të marrë të mbërthen me këtë vit: HTC është vendosur për të nisur versionin komercial të kufje të saj, vive, në prill, ndërsa PlayStation VR Sony është planifikuar gjithashtu për të dalë në 2016. Për ata që me një buxhet më të ulët të dy Google kartoni dhe Gear VR, një ndërmarrje e përbashkët mes Samsung Electronics dhe Oculus, janë tashmë në dispozicion, duke përdorur telefonin tuaj për të krijuar një botë virtuale. Por, thotë, McMaster, Oculus Rift është "lartë e linjës, lloj Ferrari ", kur është fjala për Headsets VR. "Ajo që Oculus Rift mund të bëjë si një copë teknologji është diçka që një kufje të lirë VR do të jetë në gjendje të bëjë në nja dy vjet,"Thotë ai.

Oswald beson argëtuese është vetëm fillimi i mundësive VR-së. "A është kjo një gjë e komunikimit muzikë? Unë mendoj se kjo është në fakt mënyra më e thellë se kaq,"Thotë ai, duke shtuar se ajo mund të jetë një ndihmë kur është fjala për të kuptuar dhe sëmundjet trajtimin. Të tjerët, shumë, besojnë VR është vendosur të rritet. "Mendoj se narrative film-marrjes, dhe 360[-shkallë] video, do të jetë një e vërtetë e madhe,"Thotë McMaster, i cili gjithashtu e sheh reklamën si një zonë kyç për teknologjinë. "Komunikimi është një tjetër i madh për VR,"Shton ai. "Kjo është arsyeja pse Facebook bleu Oculus përsëri në 2014 - Për shkak se si një platformë komunikimi është potencialisht e pabesueshme ".

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010

18263 0