Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Nokia relaunches KETU saj harta dhe navigacion app për iOS” është shkruar nga Stuart peshkoj me rrjetë fundore, për theguardian.com më 11 mars e mërkurë 2015 13.04 UTC

Nokia është rinisjen KETU harta dhe navigacion aplikimin e saj për iOS, pas prerë deri 4 milionë shkarkime të versionit Android, i cili filloi në tetor 2014.

Si në Android, app IOS do të jenë të lirë të shkarkoni dhe të përdorni kur ajo nis më vonë sot (11 Mars), me shitjen e saj kyç theksojnë aftësinë e tij për të ruajtur harta për 118 Vendet në pajisjen për përdorim offline, kursim për akuza të dhënave të rrjetit celular.

Pozicionuar si rivale e Google Maps - dhe në iOS, preloaded aplikimi Apple Maps - KETU gjithashtu përfshin offline ana-nga-ana navigacion karakteristika për shoferët, Drejtimet e transportit publike për këmbësorë, dhe aftësia për të tërhequr në të dhëna të jetojnë të trafikut kur në internet.

KETU u zbulua fillimisht në 2012, fillimisht si një app ekskluzive të vet të Windows Phone smartphone LG-së, edhe pse plane për të zgjeruar për Android dhe iOS u biseduar rreth në fillim.

Me të vërtetë, KETU ishte lëshuar si një app amtare IOS në nëntor 2012, para se duke u larguar nga App Store Apple në dhjetor 2013 për shkak të besimit të kompanisë që - me fjalë një zëdhënës i - "ndryshimet e fundit në iOS 7 dëmtojnë user experience ".

App ka që nga nisur për Samsung Galaxy-quajtur smartphones Android në gusht 2014, para një version beta shkoi të jetojë në Google kryesor Luaj Android dyqan app se dhjetor.

App doli nga beta në shkurt 2015, në të cilën pikë ajo ishte shkarkuar më shumë se 3 milion herë, edhe pse Nokia tha Guardian se ajo ka shtuar një tjetër 1 milion shkarkime Android në muajin që nga atëherë.

iOS ka të ngjarë të sigurojë një rritje të ndjeshme në atë gjithsej, edhe në qoftë se Nokia ka gjasa për të arritur 10shkarkime m në dy ditët e arritura nga ana e të pavarur Google Maps app pas lirimit të saj për iOS në dhjetor 2012, menjëherë pas Apple kishte hequr version preloaded në pajisjet e saj.

Në prill 2014, Microsoft bleu Pajisje e të dhe të shërbimeve të biznesit Nokia e, me KETU mbetur pjesë e kompanisë la pas në Finlandë si një entitet i pavarur.

Ndërsa app konsumatori është i lirë të shkarkoni dhe të përdorni, Nokia bën para nga KETU përmes marrëveshjeve të licencimit për të dhënat e saj - për shembull për sistemet e navigimit satelitor instaluar në makinat e, si dhe për të Microsoft.

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010

Publikuar nëpërmjet Guardian News Feed plugin për WordPress.

21253 0