provë e re për steroid në rrjetat sportive 260 pozitive

New test for steroids in sport nets 260 positives

Një test i ri për praninë e steroid anabolic ka rezultuar në 260 raste pozitive të cilat në të kaluarën do të kishte qenë undetectable, një studiues nga laboratori Cologne anti-doping zbuloi të premten.

Testi mund të zbulojë në mënyrë më efikase Stanozolol, steroide gjendet në mostren e urines te Ben Johnson, pasi ai fitoi 100 milion artë në nivel 1988 Olimpiada Seoul, dhe Oral-Turinabol, një produkt i përdorur në programin doping të ish-Gjermanisë Lindore.

“Tani ne kemi një metodë më të ndjeshme dhe që ne kemi nisur atë në nëntor të vitit të kaluar, ne kemi zbuluar në lidhje me 180 raste pozitive të stanozolol dhe 80 positives për Oral-Turinabol, të cilat ne nuk do të kishte zbuluar më parë,” Hans Geyer, një shkencëtar me laborator gjerman, tha në një konferencë në selinë e FIFA-s në Cyrih.

“Tani ne mund të për shembull Retest shumë mostra për këtë metabolitit afatgjatë, nëse federatat dëshirojnë,” tha ai.

“Ne nuk e dimë saktësisht se ku kampionet vijnë nga. Ne e dimë sportive, por ne nuk e dimë vendet. por WADA (Anti-Doping Agjencia Botërore) di çdo gjë.”

Geyer tha se para testit ata nuk kanë një rast të vetëm pozitiv të Oral-Turinabol në vit.

“Papritmas kemi zhvilluar një metodë të re që është më e ndjeshme dhe tani ne kemi një rritje të madhe. Kjo do të thotë se ndoshta, Atletët e dinte se kur do të ndaluar marrjen e këtyre substancave,” argumentuar Geyer.

Geyer tha se të gjitha rastet ishin transmetuar WADA-s dhe federatat ndërkombëtare në fjalë dhe asnjë atlet ka kontestuar rezultatet, edhe duke kërkuar një B-mostër.

“Ne kemi filluar të Retest mostrat e marra nga 2009 përmes 2011 and we have already found positive cases,” the German scientist added.

Geyer said that retesting had not however revealed more positive results for the international cycling body UCI and world football governing body FIFA, who had requested further analysis in Turkeybecause there were a lot of positives early in the year.

He did not specify the tests in progress for other sports, although the International Olympic Committee (IOC) have already said that some samples from the 2006 Turin Winter Games were being looked at.

Repost.Us – Republish këtë tekst
Ky artikull, provë e re për steroid në rrjetat sportive 260 pozitive, është botohet njëkohësisht nga AFP dhe është postuar këtu me leje. Copyright 2013 AFP. Të gjitha të drejtat e rezervuara

15892 0