bateri të re smartphone mund të ngarkuar për 48% në pesë minuta

New smartphone battery can charge to 48% in five minutes

 

Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “bateri të re smartphone mund të ngarkuar për 48% në pesë minuta” ishte shkruar nga Samuel Gibbs, for theguardian.com on Monday 16th November 2015 14.44 UTC

A smartphone battery that lasts longer than a day might be out of reach of most people for the moment, but a large one that charges to 48% in five minutes is on the way.

Bateri të re fast-akuzuar Huawei është i aftë të akuzuar 10 herë më shpejt se ajo e baterive litium jon normale dhe përdor një dizajn të ri elektrodë, sipas kompanisë.

Bateritë janë zhvilluar nga Huawei pronësi Watt Lab, dhe u demonstruan në 56 Bateria Simpoziumi në Japoni javën e kaluar.

Quick akuzuar 3,000mAh demonstrim bateri.

The new batteries have a catalyst built into the anode that speeds up the conversion of electrical energy from the grid into chemical energy without shortening the battery’s life or reducing the amount of energy it can store.

Two types of batteries were on show. One 3,000 milliampere-hour (mAh) battery that could be charged to 48% in five minutes and a smaller 600mAh battery that hit 68% in two minutes.

për krahasim, Google’s Nexus 6P phablet has a 3,450mAh battery while Apple’s iPhone 6S has a 1,715mAh battery. Current quick-charging, të tilla si ato duke përdorur Quick Charge Qualcomm-së apo aftësinë më të shpejtë akuzuar ndërtuar në e re Lidhës USB-C merr rreth një orë për të ngarkuar plotësisht një bateri të madhe smartphone.

Akuzuar Quick 600mAh bateri demonstrim.

Teknologjia u shfaq duke përdorur bateri që pajisur në një smartphone, por të cilat i përdorin Ngarkuesit pavarur. Huawei pret që të jetë në gjendje të integrojnë Ngarkuesit direkt në smartphones në të ardhmen e afërt.

Battery technology has lagged behind the rapid advancements made in processing power and other areas of technology, becoming the major hold up and primary pain point for smartphone users.

Part of the problem has been the limitations of the chemistry of the batteries. Producing cells capable of storing more energy safely and reliably has proven difficult.

While various charging techniques, including wireless charging and faster charging, have helped make regular topping up more convenient, duke krijuar një bateri që zgjat më shumë në mes të akuzave është ende qëllimi përfundimtar.

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010