Marijuana mund të dëmtojë Memory verbal

Marijuana May Harm Verbal Memory

duhanpirësve afatgjatë marihuanës mund të vuajnë një rënie në kujtesën e tyre verbale nga ana e kohës ata janë të moshës së mesme, sipas nje studim të ri.

Duke dalë në JAMA Internal Medicine, gazeta tregon se si elemente të tjera të njohjes, të tilla si shpejtësi të përpunimit dhe funksionin ekzekutiv, nuk duket të jetë prekur nga përdorimit të kanabisit.

Hulumtimi është kryer nga anketimit pjesëmarrësit e koronare arterie Zhvillimin e rrezikut në të rriturit e rinj (Cardia) studim, të gjithë prej të cilëve ishin të moshës 18 në 30 gjatë periudhës në mes të marsit 1985 dhe qershor 1986.

Lexo artikullin e plotë

31542 6