Madonna godet jashtë në udhëheqësin e Venezuelës

Madonna hits out at Venezuelan leader

ikona pop amerikane Madonna ka goditur jashtë në Presidenti i Venezuelës Nicolas Maduro, duke e akuzuar qeverinë e tij e “fashizëm” mbi trajtimin e saj të protestave në mbarë vendin.

Në një post së bashku me një pamje të Maduro në imazhin për ndarjen e rrjetit social Instagram, Madonna ka akuzuar liderin e Venezuelës e shkeljes së të drejtave të njeriut, ndërsa gjithashtu duke dënuar autoritetet në Rusi dhe Ukrainë.

“Apparantly (sic) Maduro nuk është i njohur me shprehjen “Të drejtat e njeriut”! fashizmin (sic) është i gjallë dhe të lulëzuar në Venezuelë dhe Rusisë,” Madonna ka shkruar. “Ukraina nuk është shumë prapa!”

Venezuela është kapluar nga javë protestash që kanë lënë të paktën katër të vdekur.

Demonstruesit janë zemëruar për krimin e shfrenuar të rrugës, inflacioni i arratisur, korrupsionit dhe të punës zymtë perspektivat në vend me rezerva të mëdha të naftës e provuar në botë.

i pjekur, i cili mori detyrën pas vdekjes së Hugo Chavez vitit të kaluar, ka pohuar se protestat janë pjesë e një komploti për të përmbysur qeverinë e tij.

burim: afp.com

15081 0