Duke kërkuar për dashuri? Manspreading mund të jetë çelësi i suksesit

Looking for Love? Manspreading Could Be The Key to Success

Duke përdorur video dhe një app Eshkë-style, studiuesit kanë përcaktuar se njerëzit që shtrihen mbi divanet që janë vlerësuar më tërheqës nga partnerë të mundshëm


Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Duke kërkuar për dashuri? Manspreading mund të jetë çelësi i suksesit, studim sugjeron” është shkruar nga Ian Shembull Shkencës redaktor, për The Guardian të hënën në mars 28 2016 19.00 UTC

Never mind bisedë me gaz, mban erë të pastër dhe duke kujtuar emrin e personit. Në botën e takim moderne, sekreti i suksesit është që të marrë hapësirë.

Tip i pazakontë për të gjetur dashurinë, ose të paktën një dashnor, vjen nga studiuesit amerikanë të cilët kanë përdorur video me shpejtësi takim dhe a app Eshkë-style për të treguar se njerëzit janë vlerësuar si më tërheqëse kur ato shtrirë veten jashtë.

Njerëzit të cilët zgjeruara torsos tyre, shtyrë nga këmbët e tyre dhe përhapjen e armëve të tyre të gjerë u shpërblyen me interes më romantike se të tjerët, ndoshta për shkak se postures nënkuptuar hapjes dhe dominimin, studiuesit pohojnë.

në të kundërt, ata që e përkulur veten deri, dhe e kaloi armët e tyre dhe këmbët, u paraqit dobët në përpjekjet e tyre për të fituar mbi partnerët e mundshëm.

Gjetjet mund të ndihmojë rezultatet e singletons cilët, në kohën e eshkë dhe faqet online takim, kanë vetëm një pjesë të vogël të fotografive dhe disa sekonda për të përcjellë shpërblim të madh se një marrëdhënie me ta pa dyshim do të përfaqësojë.

Në një raport të botuar në Procedura e Akademisë Kombëtare të Shkencave, Tanya Vacharkulksemsuk në Universitetin e Kalifornisë, Berkeley, përshkruan se si ekipi i përdorur filmim video e saj nga një ngjarje shpejtësi takim për të treguar se si burra dhe gra të cilët e miratuara më shumë postures "shtrirë" kishte më shumë partnerë të kërkojë një datë follow-up.

Ajo pasohet me eksperimente në një app Eshkë stilit. Tre burra dhe tre gra u pajtuan që të ketë dy profile të ndryshme të krijuara për ta. Një tregoi atyre në të hapur paraqet, siç janë përkulur me këmbët e shtrira, ose në këmbë me krahët e tyre nga të gjerë. Në profil tjetër, ata adoptuan "contractive" paraqet, për shembull, nga hunching up, ose palosshme armët e tyre dhe të kalimit këmbët e tyre.

Vacharkulksemsuk ngarkuar profilet gjatë dy fundjavave dhe të regjistruar e cila tërhoqi interesin më romantik. si parashikoi, të postures më të hapur u paraqit mirë në aspektin e kërkesave për të përmbushur deri. Përsëri, të dy burrat dhe gratë kanë përfituar, edhe pse efekti ishte më e madhe për burrat.

Duke shkruar në revistën, studiuesit e quajnë splaying e armëve dhe këmbët në foto online takim "dominant, të hapur tregon joverbale në zero njohuri. "

"Bazuar në rezultatet tona mblodhi nga mijëra persona vetëm në një ngjarje aktuale speed dating, dhe duke përdorur një aplikim takim, është e qartë se zgjerimi postural mund të rrisë ndjeshëm shanset e një personi për të bërë një lidhje të suksesshme fillestare romantike,"Ata shtojnë.

Vacharkulksemsuk dyshon se dominimi dhe hapja bëjë njerëzit më tërheqës për shkak se njerëzit kanë tendencë dominuese të bëjë më të mirë në vendin e punës dhe njerëzit e hapura janë më të gatshëm për të ndarë atë që ata kanë në jetën e.

Studimet në kafshë të tjera sugjerojnë njerëzit nuk mund të jenë aq të ndryshme. Vacharkulksemsuk përmend tregon në të cilën kafshët mbanin behinds dhe organet gjenitale të tyre. Gorillat Mashkull lë pas dore physicality e tyre duke nisur dhe drejtimin anash, ndërsa pallonj tërhequr peahens nga shfaqja pendët e tyre bisht.

Takimi me një njeri me një formë e online takim është bërë mënyra e dytë më e zakonshme për të gjetur një partner, pas takimit me anë të miqve. Pothuajse njerëzit 91m përdorin smartphones për të gjetur partnerë, për 70% prej të cilëve janë të moshës 16 në 34, shkruajnë autorët.

"Në platformat e tilla, ku duke marrë një datë me një person zakonisht fillon me një fotografi apo ndërveprim të shkurtër, ajo është e dobishme të dini se si për të maksimizuar shanset e dikujt brenda një afati të tillë kohor minimizohet,"Ata shtojnë.

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010

Artikuj që kanë lidhje