Intel shpalos Next Generation Kompjuter Desktop

Intel Unveils Next Generation Desktop Computers

chipmaker Intel ka zbuluar disa pajisje, duke përfshirë PC desktop mundësuar nga patate të skuqura të përditësuar me Iris grafikë Pro, pavarësisht ngadalësuar tregun e PC.

Faktorët e reja Formulari vijnë këtë vit përfshijnë PC mini dhe portativ të gjitha-në-një sistemet, e cila do të shfaqë Gati Mode Teknologjia që lejon një PC të qëndrojnë të lidhur edhe kur ajo është në një gjendje të energjisë për të shpëtuar.

core chip Intel katërt gen pushtetin e ardhshëm gen Desktop

Klasa e re e pajisjes është një PC i ndërtuar në një prekje 20in me një bateri dhe aftësinë për të çarë në një docking stacion.

Deutsch: Intel core i7-970 Unterseite

Deutsch: Intel core i7-970 poshtë (Foto: Wikipedia)

Pavarësisht rënies së sistemit tradicional desktop PC krahasuar me laptopë dhe pajisje të tjera, Intel shpreson linjë e saj të ri do të ringjallë në vështirësi në tregun e PC me aftësi të shtuar projektuar për të apelojë për të dy bizneset dhe konsumatorët njësoj.

“Biznesi desktop është një pjesë e madhe dhe e rëndësishme për Intel, dhe ne po investojmë në të – Reinventing faktorët formë, përvojat dhe produkte për klientët tanë,” tha Intel VP dhe GM e Desktop Client Group saj Platforma, Lisa Graff.

Si dhe PC të vogla faktor formë të tilla si Intel NUC (Njësia tjetër e Computing), chipmaker ekspozuar një dizajn të gjitha-në-një reference të quajtur Black Brook, e cila përmban një prekje për Windows 8, ekran madhësive deri në 27in, dhe një bateri të brendshme kështu që mund të përdoret pa u tethered për një prizë në mur.

Black Brook përfshin një integruar kamera Intel Realsense 3D, një grup quad mikrofon, audio premium dhe një ekran HD të plotë.

Intel gjithashtu detajuara procesorë të reja gjeneruese katërt Core vijnë më vonë këtë vit, duke përfshirë një çip koduar Canyon Djallit me një ndërfaqe dhe CPU paketimin e përmirësuar termike për të lejuar për overclocking, dhe a Core i7 Extreme Edition mbështetjen e deri në tetë bërthama dhe 16 temat me mbështetjen e kujtesës DDR4.

Intel gjithashtu tha se ajo do të ketë versione desktop e patate të skuqura e saj të ardhshme të brezit të pestë Core koduar Broadwell, e cila do të sjellë Iris Pro grafika e saj në desktop për herë të parë për të dhënë një nxitje në punën grafike.

Ready Mode Teknologji, e cila do të jetë në dispozicion në sistemet e përzgjedhura OEM në 2014, është përshkruar si një aftësi që merr avantazhin e shteteve të kursimit të energjisë në patate të skuqura e katërt Intel Core të gjeneratës që të mundësojë PC të mbetet e gatshme dhe gjithmonë i lidhur edhe kur në një shtet të energjisë për të shpëtuar. Ajo mund të përdoret për të siguruar që një PC është gjithmonë i gatshëm të derdhet mediat në pajisje të tjera në shtëpi, për shembull, sipas firmës.

Ne dhjetor, veshje analist IDC tha shitjet e PC rënë më keq se sa pritej në 2013, si smartphones dhe tableta vazhduan të dominojnë tregun e teknologjisë konsumit.

“Dërgesat në mbarë botën PC ra me -10.1 për qind vitin e kaluar,” IDC tha, pak më shumë se projeksioni të mëparshëm -9.7 përqind, duke e bërë atë “nga tkurrje tani më të rënda vjetore në arkiv”. m

Repost.Us – Republish këtë tekst
Ky artikull, Intel zbulon kompjutera brezit të ardhshëm, pavarësisht luftuar tregun e PC, është botohet njëkohësisht nga Inquirer dhe është postuar këtu me

Enhanced nga Zemanta