Unë nuk kanë pasur marrëdhënie seksuale për më shumë 10 vjet

I haven’t had sex for over 10 years

 

Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Unë nuk kanë pasur marrëdhënie seksuale për më shumë 10 vjet” ishte shkruar nga Pamela Stephenson Connolly, për The Guardian të hënën 21 dhjetor 2015 08.00 UTC

Unë jam një grua 46-vjeçare që nuk ka pasur marrëdhënie seksuale për më shumë se 10 vjet. Ky nuk ishte plani, por unë jam i mbërthyer në një rreth të vazhdueshme: I shqetësuar aq shumë për mënyrën se si unë mund të shpjegojë këtë me një partner të mundshëm dhe sa më shumë që vazhdon, më keq ajo merr. Unë nuk dua të jetoj pjesën tjetër të jetës sime pa seks dhe dashuri.

Duke qenë teorikisht e gatshme për t'u lidhur seksualisht me një person tjetër, është një hap i mirë i parë. Ju do të duhet të marrë disa rreziqe, megjithëse, dhe ka pak mbrojtës për të gjithë kundër pasiguritë dhe embarrassments, pa marrë parasysh sa seksualisht përjetuar ato mund të jenë. Në të vërtetë, duke qenë i hapur për refuzim - edhe tallje - është një pjesë e rëndësishme e punës tuaj përpara. Kur siklet ndodh, vetëm tregoni veten për të marrë frymë dhe të tolerojë atë.

Tani për tani, të përpiqet të përqëndrohet në krijimin e lidhjeve me të tjerët thjesht për argëtim dhe miqësinë. Nëse ju lejojnë vetes që të bëhen më të shoqërueshëm, herët apo vonë ju natyrisht do të takohet dikush për të cilin ju do të tërhiqen. Në këtë pikë, ju do të vërtetë kanë për të lënë zonës tuaj rehati dhe le dëshira juaj udhëheqin rrugën.

Premtim për të qenë kopshtin për trupin tuaj nga tani e tutje, dhe të përqafojnë idenë se ju e meritoni që të kemi kënaqësi të. Çdo njeriu i vetëm mund të jetë tërheqëse për një tjetër. Dhe mos u shqetësoni për pikëpamjet negative partnerëve të mundshëm në lidhje me beqari tuaj afat-gjatë: ju nuk keni për të të treguar atyre, por edhe në qoftë se ju bëni, shumë njerëz thjesht do të supozojmë se ju keni standarde të larta.

• Pamela Stephenson Connolly është një psikoterapist me bazë në SHBA i specializuar në çrregullimet seksuale.

• Nëse dëshironi këshilla nga Pamela Stephenson Connolly mbi çështjet seksuale, na dërgoni një përshkrim të shkurtër shqetësimet tuaja për private.lives@theguardian.com (ju lutem mos dërgoni attachments). CDO jave, Pamela zgjedh një problem për t'iu përgjigjur, të cilat do të publikohen në internet dhe në shtyp. Ajo i vjen keq që ajo nuk mund të hyjë në korrespondencë personale.

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010

22635 0