Kuajt mund të njohë Emocioni Njeriut

Horses Can Recognise Human Emotion

Psikologët kanë treguar për herë të parë se kuajt janë në gjendje të bëjnë dallimin midis shprehjeve pozitive dhe negative të fytyrës njerëzore


Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Kuajt mund të njohin emocionet e njeriut, shfaqje të reja studimi” ishte shkruar nga Tim Radford, për The Guardian të mërkurën 10 shkurt 2016 07.30 UTC

Shikoni zemëruar dhe një kalë ka të ngjarë që të ju jap një shikim anash: duke përdorur anën e saj të majtë apo të keq. norma e zemrës do të rritet, shumë. Dhe të dyja janë tregues se një kalë mund të njohin një emocion njerëzor.

Psikologët në Universitetin e Sussex, i cili vitin e kaluar hartuar një Fjalor i shprehjeve të fytyrës që mund të tregojnë emocionet në një kalë, raportojnë se ata e kanë kthyer vetëm eksperimentin mbi kokën e tij: Ata kanë hulumtuar kapacitetin kuajve për të lexuar një fytyrë njerëzore.

Dhe preferuar lëshoni-sayer e njeriut nuk mund të them nëse një njeri mund të jetë në një humor të keq, ajo mund ta bëjë këtë nga një fotografi.

Shkencëtarët raportojnë në revistën Letrat Biologji që kanë bërë me cilësi të lartë, të mëdha ngjyra madhësia kopje të të njëjtit mashkull njerëzore qeshur dhe baring dhëmbët e tij, dhe frowning dhe baring dhëmbët e tij: shprehjet e emocioneve pozitive dhe negative nga një i huaj. Vullnetarët - të cilët nuk e dinë vetë se çfarë zbuloi fotografi - tregoi për 28 kuaj nga pesë hipur ose livre stallat në Sussex dhe Surrey. Dhe kuajt mund të tregojë diferencën.

"Ajo që është me të vërtetë interesante në lidhje me këtë hulumtim është se ajo tregon kuajt kanë aftësinë për të lexuar emocionet nëpër pengesa specieve. Ne kemi njohur për një kohë të gjatë se kuajt janë një specie të sofistikuar sociale, por kjo është hera e parë që ne kemi parë se ata mund të bëjnë dallimin midis shprehjeve pozitive dhe negative të fytyrës njerëzore,"Tha Amy Smith, një studente e doktoraturës në grupin e gjitarëve komunikimit vokale dhe kërkimore njohje të universitetit.

"Reagimi ndaj shprehjeve të fytyrës zemëruar ishte veçanërisht i qartë - ka pasur një rritje të shpejtë në normën e tyre të zemrës, dhe kuajt lëvizur kokat e tyre për të parë fytyrat e zemëruar me syrin e majtë. "

Dogs janë treguar për të parë fytyrat e zemëruar e njeriut me syrin e majtë: arsyetimi është se hemisfera e drejta e trurit - ku informacioni nga syri i majtë është regjistruar dhe interpretuar – është e specializuar për trajtimin e stimujve frikshme apo kërcënojnë. Sheep janë treguar të njohin dhe të qetësuar me fotografi të deleve të tjera, dhe madje edhe për të kujtuar fytyrat e deleve dhe njerëzve

Por hulumtimi kali merr studime të tilla në territorin e re, në qoftë se vetëm për shkak se kuajt tashmë janë treguar për të prodhuar shprehjet e tyre të fytyrës komplekse që mund të pasqyrojë gjendjen shpirtërore.

Kuajt dhe njerëzit mund të dyja të ngritur lëkurën e mësipërme sytë e tyre, siç shihet në këtë video.

"Këto rezultate ngrenë pyetje interesante në lidhje me natyrën e njohjes emocionale shprehjes, duke përfshirë rolet relative të të mësuarit dhe aftësitë të lindura në zhvillimin e saj,"Shkencëtarët thonë.

Karen McComb, i cili kryeson grup hulumtim dhe bashkë-plumbi autori i studimit, tha se "Kuajt mund të ketë miratuar një aftësi stërgjyshore për të lexuar cues emocionale te kuajt e tjera për t'iu përgjigjur në mënyrë të përshtatshme për të shprehjeve të fytyrës njerëzore gjatë bashkë-evolucionit të tyre. alternativ, kuajt individuale mund të kenë mësuar për të interpretuar shprehjet e njeriut gjatë jetës së tyre. "

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010