sulmet e zemrës misdiagnosed si ankthi në gratë

Heart attacks misdiagnosed as anxiety in women

heart attack anatomy

Femrat kanë më shumë gjasa të vdesin nga sulmet e zemrës, sepse simptomat e tyre janë misdiagnosed shpesh si ankthi në mënyrë që ata nuk do të marrë trajtim të rëndësishëm të shpejtë, thotë një studim e hënë.

Hulumtuesit në Universitetin McGill në Montreal përcaktuar për të kuptuar dallimet e seksit në normat e vdekshmërisë për burrat dhe gratë me sindromën akute koronare.

ata e pyetën 1,123 pacientët e moshës 18 në 55 për të plotësoni një sondazh, pasi u shtrua në një nga 24 spitalet në Kanada, një në Shtetet e Bashkuara dhe një në Zvicër.

Gratë në studim, studiuesit gjetën, në përgjithësi kanë ardhur nga grupet e të ardhurave të ulëta, kishin më shumë gjasa që të ketë diabet, tension të lartë dhe një histori familjare të sëmundjeve të zemrës.

Ata gjithashtu kishin nivele të konsiderueshme më të larta të ankthit dhe depresionit sesa meshkujt.

Hulumtuesit vuri në dukje se njerëzit marrë qasje më të shpejtë në electrocardiograms (ECGs) to check heart rhythms and fibrinolysis to prevent blood clots than the women.

Early treatment for a heart attack can prevent or limit damage to the heart muscle, while saving the person’s life.

On average it took 15 minuta dhe 28 minuta, përkatësisht, for men to be given ECGs or fibrinolysis from the time they arrived at an emergency room.

në të kundërt, it took 21 minuta dhe 36 minutes for women.

The researchers pointed to the women’s higher levels of anxiety as the primary reason for the discrepancy.

Patients with anxiety who present to the emergency department with non-cardiac chest pain tend to be women, and the prevalence of acute coronary syndrome is lower among young women than among young men,” said lead researcher Louise Pilote.

These findings suggest that triage personnel might initially dismiss a cardiac event among young women with anxiety, which would result in a longer door-to-ECG interval.

The findings were published in the current issue of the Canadian Medical Association Journal.

Sourcee: afp.com

Enhanced nga Zemanta