Kur të gjithë ju duhet është një çekiç, Isis duket si një gozhdë

When all you have is a hammer, Isis looks like a nail

 

Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Kur të gjithë ju duhet është një çekiç, Isis duket si një gozhdë” ishte shkruar nga HAL 90210, për theguardian.com më 20 e premte nëntor 2015 12.35 UTC

Kur të gjithë ju duhet është një çekiç, çdo gjë fillon të duket si një gozhdë. Kështu që ndoshta nuk e tij për t'u habitur që kur të gjithë dhe qeni i tyre pops mbi parapet me një ide vrasës për mënyrën se si të merren me Isis, ata të gjithë duket të sugjerojnë bërë shumë të njëjtën gjë ata janë gjithmonë duke bërë.

Për shembull, në qoftë se ju jeni një avokat autorit, atëherë në mënyrë të qartë përgjigja përfshin përdorimin e ligjit të drejtën e autorit. Sepse Isis mund të jenë të lumtur për therje mijëra, por ata e dinë se në shtëpi-Taping është vrarë muzikë.

Paul Rosenwig, themeluesi i Sigurisë Kombëtare Consulting Company Dega Kuq, ka një plan dinak. "Çfarë, në qoftë se ndonjë gjë, mund të bëhet për të detyruar ofruesit për të marrë poshtë llogaritë kur ata janë të gatshëm ta bëjnë këtë vullnetarisht? Përgjigje, në mendjen time, qëndron në një analogji të Aktit Digital Millennium Copyright (DMCA)."

Ti e di, DMCA, ligji amerikan që, le të jetë i sinqertë, nuk ka qenë krejtësisht i suksesshëm në largimin plotësisht përmbajtje të paligjshme nga interneti dhe për këtë arsye nuk mund të jetë një copë model i legjislacionit për të lundrimit ujërat ndërlikuar të mbikëqyrjes qeveritare e internetit.

Ideja Rosenwig është elegant, ne nje menyre. Nëse ju nuk mund të merrni dikë për të marrë Isis propagandën poshtë vullnetarisht, pastaj të bëjë atë në mënyrë që të vazhdueshëm për të pritur atë është një krim. Por jo vetëm ndonjë krimi - krim kundër të drejtës së autorit, lloj më i keq i krimit në internet, ndoshta.

Propozimi i tij do të lejojë një palë e tretë qeveri-sanksionuar për të kërkuar të drejtën e autorit për çdo përmbajtje të lidhur me një organizatë terroriste, dhe pastaj zjarr jashtë veta të marrë poshtë njoftimet e tyre.

Me siguri ... me siguri nuk është një zgjidhje e thjeshtë se ajo?

Ne jemi legjion. Ne jemi shumë. Ne jemi kurrë gonna të ju jap deri

Anonymous sigurisht shpreson kështu. Është marrë klishe çekiç / gozhdë në ekstremin tjetër: kur çekiçi që ju keni është "fuqia e arsing rreth në internet", atëherë shpresojmë se ju mund të mposhtur forcat e terrorizmit ndërkombëtar nga arsing rreth në një mënyrë të vërtetë të vërtetë të synuar.

Pas riafirmuar "luftë" e saj me Isis në ditët pas sulmeve Paris, hacktivist kolektive ka pasur disa suksese konkrete në luftën kundër propagandës Isis internet.

Njëqind mijë llogari eksitim janë marrë poshtë dhe pesë mijë videos YouTube raportuar, dhe larguar më pas nga, Shërbimi, që nga cyberwar filloi në janar. më shumë controversially, Anonymous ka ndërmarrë gjithashtu për të bombarduar faqet e internetit të grupeve Isis-të lidhur me mohim të shpërndara e sulmeve të shërbimit, në një përpjekje për të trokas ato offline.

Është e diskutueshme se sa përpjekje të tilla në fakt ndihmojnë lëvizjen më të madhe kundër Isis, por shuma e përpjekjeve Anonymous është vënë drejt shkaku është mbresëlënëse.

Por jo të gjithë të përfshirë në Anonymous është plotësisht e përkushtuar për të hipur në botën e terrorit. Disa kanë një motivim të dytë: lulz. E cila mund të shpjegojë taktikë fundit të propozuar. Anonim planifikuar për të irritojë Isis me vdekje nga Rick Rolling ata.

Duke pasur parasysh shkurtër përfshin vëmendje e shumë e shumë të gjithë ata që kalon shumë kohë në internet - Hal 90210 përfshirë - plani është gati si të ngjarë të shohin realizua si ide e çuditshme Degës Kuqe të drejtave të autorit. Por, ne do të ju mbajë deri në datën.

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010