Robot Asistent Google tani bën eerily gjallë telefonatave për ju

Google’s Robot Assistant Now Makes Eerily Lifelike Phone Calls for You

Google Duplex sallon kontaktet e flokëve dhe restorant në demo, duke shtuar 'er' dhe 'mmm-hmm' kështu dëgjuesit mendoj se është e njeriut


Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “asistent robot Google-it tani bën telefonata eerily të gjalla për ju” është shkruar nga Olivia Solon në San Francisko, për theguardian.com më 8 maj e martë 2018 20.13 UTC

asistent virtuale Google-it tani mund të bëni thirrje telefonike në emër tuaj për emërimet orar, bëni rezervimet në restorante dhe për të marrë orë pushime.

Asistenti robotik përdor një model shumë të natyrshme të folurit që përfshin hezitim dhe affirmations të tilla si "ER" dhe "mmm-hmm", në mënyrë që ajo është jashtëzakonisht e vështirë për të dalluar nga një thirrje telefonike aktuale njerëzore.

Tipari unsettling, e cila do të jetë në dispozicion për publikun më vonë këtë vit, është mundësuar nga një teknologji të quajtur Google Duplex, të cilat mund të kryejnë "botës reale" detyrat në telefon, pa personin tjetër e kuptuar se ata janë duke folur për një makinë. Asistenti i referohet kalendarit të personit për të gjetur një vend i caktuar të përshtatshëm kohor dhe pastaj njofton përdoruesit kur një takim është caktuar.

CEO i Google-it, Sundar Pichai, demonstruar aftësinë në skenë në Shoreline Amfiteatrin gjatë konferencës vjetore të kompanisë zhvilluesi, I / O. Ai ka luajtur një regjistrim të Google Asistent thirrje dhe të bashkëveprojmë me dikë në një sallon e flokëve për të bërë një takim.

Një telefonatë
një hairstylist.

Kur sallon mbledh në telefon, një kompjuter-generated femër zë thotë se ajo është duke bërë thirrje për të organizuar një prerje flokësh për "një klient" në 3 Mund. Punonjësi Sallon thotë "më jepni një të dytë", në të cilën robot përgjigjet "mmm-hmm" - një përgjigje që shkaktoi një valë të qeshura në audiencë 7000-të fortë.

"Ajo që koha po kërkoni?"Punonjësi sallon pyet. "Në orën 12 pasdite,"Përgjigjet robot. Sallon nuk ka një hapje më pas, kështu robot sugjeron një dritare në mes të orës 10 dhe 12 pasdite, para se të konfirmuar rezervimin dhe njoftuar zotin e tij njerëzore.

Pichai tregoi një demo e dytë, një nga "shumë shembuj ku thirrja nuk shkojnë ashtu siç pritet", në të cilën një mashkull bombastik asistent virtual përpiqet për të rezervoj një tavolinë në një restorant, por është thënë se ai nuk ka nevojë për një prenotim nëse ka vetëm katër njerëz në partinë e tij. Roboti duket për të lundruar bisedën konfuze me lehtësi.

Asistenti virtual
quan një restorant.

Nga demonstratat në skenë, ajo dukej si një përmirësim të ndjeshëm nga sistemet e telefonit të automatizuar shumica e njerëzve kanë ndërvepruar me. Ndërveprimi natyrore është mundësuar nga avancimet në njohje automatike e të folurit, text-to-fjalimin sintezë dhe një kuptim të asaj se si njerëzit ritmin bisedat e tyre.

Pichai tha se mjeti ishte e dobishme për 60% bizneset e vogla në SHBA që nuk e kanë një sistem online prenotim. "Ne mendojmë se AI mund të ndihmojë,"Tha ai.

Sistemi Duplex gjithashtu mund të telefononi një kompani për të pyetur në lidhje me orët e punës gjatë një pushimi, dhe pastaj të bëjë këtë informacion në dispozicion online me Google, zvogëlimin e vëllimit të thirrjeve të ngjashme një biznes mund të marrë.

"Bizneset mund të veprojë si ata gjithmonë kanë. Nuk ka kurbë të mësuarit ose ndryshimet për të bërë për të përfituar nga kjo teknologji,"Inxhinier kryesor, Yaniv Leviathan, dhe nënkryetar, inxhinieri, Yossi Matias shkroi në një blogpost në lidhje me teknologjinë.

Gjatë demonstratave, asistent virtuale nuk e identifikojnë veten dhe në vend të kësaj u shfaq për të mashtruar njeriun në fund të rreshtit. Megjithatë, në blogpost, kompania tregoi se mund të ndryshojë.

"Është e rëndësishme për ne që përdoruesit dhe bizneset kanë një përvojë të mirë me këtë shërbim, dhe transparenca është një pjesë kyçe e se. Ne duam të jetë i qartë në lidhje me qëllimin e thirrjes kështu bizneset të kuptojnë kontekstin. Ne do të eksperimentuar me qasje të drejtë gjatë muajve të ardhshëm. "

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010

Publikuar nëpërmjet Guardian News Feed plugin për WordPress.

15288 1