Gjermania një mendim të dytë për prostitucion të legalizuar

Germany having second thoughts on legalised prostitution

Një dekadë pas Gjermani prostitucionit të legalizuar, një debat ka nisur për herë të ndaluar tregtinë, me udhëheqëse feministe Alice Schwarzer etiketuar vendin “një parajsë për tutorët”.

Dhjetra e politikanëve, aktorët dhe gazetarët këtë muaj kanë nënshkruar apel Schwarzer për Kancelaren Angela Merkel dhe parlamentit për të shfuqizuar punën sex.

“Ne e dimë se ka skllavëri në botën e sotme, por nuk ka shtet modern demokratik që do të tolerojë, pranojë ose promovojnë skllavërinë,” tha ajo në një konferencë për shtyp në Berlin në librin e saj të ri “prostitucion, A Scandal gjermane”.

“Megjithatë, Germany toleron, pranon dhe nxit prostitucionin, kryesisht në kurriz të grave të varfëra nga vendet fqinje.”

Ajo i kërkoi një rishikim të të 2002 ligj — kaloi nën Social Demokratët-Gjelbërve qeverinë e koalicionit të qendrës së majtë — që teorikisht i dha punëtoret e seksit të hapur të sigurimit të papunësisë, kushte të kontrolluara të punës dhe mbulimi mjekësore.

Themeluesi i revistës feministe Emma argumentuan se ligji i dështuar dhe është kthyer Gjermaninë në një “parajsë për tutorët” të cilët tani mund të më lehtë të shfrytëzojnë gratë, sidomos nga vendet më të varfra qendrore evropiane si Rumania dhe Bullgaria.

Schwarzer, 70, tha se kjo “liberalizimi i prostitucionit ka qenë një katastrofë për njerëzit e përfshirë,” vlerësuar numrin e prostitutave që punojnë në Gjermani tani në 700,000.

“Këto shtëpi publike janë gjithmonë në nevojë për 'mishit të freskët ", siç thonë ata, që do të thotë se gratë në përgjithësi punojnë për disa javë në këto institucione dhe në fund përfundojnë në rrugë,” Schwarzer tha.

Ne nje 2007 raport — me shifrat zyrtare deri më tani mbi efektet e ligjit — Qeveria pranoi se rezultati ishte zhgënjyes dhe ndryshimi ligjor nuk ka “në fakt për të përmirësuar mirëqenien e prostitutave”.

Studimi gjeti se vetëm një për qind e prostitutave kishte një kontratë pune.

Shumë punonjës socialë dhe policia gjithashtu raportojnë se ligji acaruar vetëm situatën.

“Ajo tani është e padiskutueshme se ekziston një nevojë urgjente për t'iu përgjigjur në mënyrë efektive me fenomenin e trafikimit të qenieve njerëzore, e cila është e përhapur,” komisioneri i policisë së qytetit jugor të Augsburg, Helmut Sporer, tha në një hetim parlamentar në qershor.

të dhënave të policisë kombëtare tregon që raportuan rastet e trafikimit të qenieve njerëzore kanë qenë në rënie, nga 811 në 2002 në 432 në 2011, viti i fundit për të cilën shifrat janë në dispozicion.

Megjithatë, Chantal Louis, editor of Emma magazine which published Schwarzer’s appeal, said thatit is really very cynical to first pass a law making the investigationof trafficking particularly difficult, then to say that the number of cases is declining.

The renewed debate to curb prostitution has now made it onto the agenda of ongoing coalition talks between Merkel’s conservative Christian Democrats and the Social Democrats.

We are very, very proud,” that the issue has grabbed top political attention, said Schwarzer.

The writer, who was involved in the French women’s liberation movement while she was a Paris correspondent, also praised the current push there to stamp out prostitution, spearheaded by women’s rights minister Najat Vallaud-Belkacem.

It has encouraged us to see that in Europe, there are more and more countries that speak of prostitution in terms of human dignity and are beginning to act,” she told AFP.

Por, as in France, the campaign against prostitution has also sparked resistance in Germany.

During her Berlin presentation, Schwarzer was whistled at and booed by audience members who said they were sex workers.

Undine de Riviere, a prostitute and spokeswoman for a professional union of suppliers of sexual and erotic services, is part of the opposition.

Feminists do not think we can speak for ourselves,” she told the Munich daily Sueddeutsche Zeitung.

The desire to control sexuality and prostitution has always been great and very difficult to get out of people’s heads.

Schwarzer said thatof course we are not naive, we know prostitution won’t be abolished tomorrow … ajo është një proces social i ngritur vetëdijen, për krijimin e një vetëdije për padrejtësinë.

“Ne duam te, hap pas hapi, lëvizur drejt qëllimit.”

Repost.Us – Republish këtë tekst
Ky artikull, Gjermania një mendim të dytë për prostitucion të legalizuar, është botohet njëkohësisht nga AFP dhe është postuar këtu me leje. Copyright 2013 AFP. Të gjitha të drejtat e rezervuara