qyteti kinez "në plan të nisë hënën artificiale për të zëvendësuar rrugës që’

Chinese city ‘plans to launch artificial moon to replace streetlights’

'Dusk-si shkëlqim "të satelitit të propozuar mund të ndizet një zonë me një diametër prej 10-80km, Raportet e përditshme të njerëzve


Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “qyteti kinez "në plan të nisë hënën artificiale për të zëvendësuar rrugës që '” ishte shkruar nga Elle Hunt, për The Guardian më 17 tetor të mërkurën 2018 17.10 UTC

në Chengdu, ekziston thuhet se një plan ambicioz në përgatitje e sipër për zëvendësimin e rrugës që të qytetit: rritjen e shkëlqim e hënës vërtetë me atë të një më të fuqishëm të rreme.

Qyteti jug-perëndimore kineze në plan të nisë një satelit ndriçim në 2020. Sipas një llogari në Daily Popullore, hëna artificial është "projektuar për të plotësuar hënën gjatë natës", edhe pse ajo do të jetë tetë herë më të ndritshme.

E "muzg-si shkëlqim" të satelitit do të jetë në gjendje në dritë një zonë me një diametër prej 10-80km, ndërsa gama e saktë ndriçim mund të kontrollohet brenda dhjetëra metra - mundësuar atë për të zëvendësuar rrugës që.

Vizioni është ndarë nga Wu Çunfeng, kryetari i kontraktorit privat hapësirë ​​Chengdu Hapësirë ​​ajrore Shkencës dhe Teknologjisë Mikroelektronika Sistemit Research Institute Co (përkrenare), në një risi në masë dhe ndërmarrësisë ngjarje kombëtare të mbajtur në Chengdu javën e kaluar.

Wu thuhet se tha se testimi i kishte filluar në satelit vjet më parë dhe tani teknologjia ka evoluar mjaftueshme për të lejuar për të nisur në 2020. Nuk është e qartë nëse plani ka mbështetjen e qytetit të Chengdu ose qeverisë kineze, pse CASC është kontraktori kryesor për programin hapësinor kinez.

The People’s Daily report credited the idea to “a French artist, who imagined hanging a necklace made of mirrors above the Earth which could reflect sunshine through the streets of Paris all year round”.

The likelihood of Chengdu’s fake moon rising remains to be seen. But there are precedents for this moonage daydream rooted in science, though the technology and ambitions differ.

Në 2013 three large computer-controlled mirrors were installed above the Norwegian town of Rjukan to track the movement of the sun and reflect its rays down on the town square. “Rjukan – or at least, a small but vital part of Rjukan – is no longer stuck where the sun don’t shine," reported the Guardian at the time.

Longer ago, në vitet 1990, a team of Russian astronomers and engineers succeeded in launching a satellite into space to deflect sunlight back to Earth, briefly illuminating the night-time hemisphere.

The Znamya experiment was to “test the feasibility of illuminating points on Earth with light equivalent to that of several full moons”, the New York Times said. “Several” proved an overstatement, but the design was shown to be sound.

A more ambitious attempt, Znamya 2.5, was made in 1999, prompting preemptive concerns about light pollution disrupting nocturnal animals and astronomical observation. A spokesman for the technology ministry in Bonn was less concerned, telling the Guardian, “It’s a bit early for April Fool jokes but this sounds like one”.

por Znamya 2.5 misfired në nisjen dhe krijuesit e saj nuk arriti të ngrejë fonde për një përpjekje tjetër.

Daily i Popullit ishte e shpejtë për të siguruar atyre shqetësuar në lidhje me ndikimin e hënës rreme në natën me kohë kafshë të egra.

Ajo përmendi Kang Weimin, drejtor i Institutit të Optika, Shkolla e Hapësirë ​​ajrore, Harbin Instituti i Teknologjisë, i cili "shpjegoi se drita e satelitit është e ngjashme me një shkëlqim muzg-si, kështu që nuk duhet të ndikojë rutinat e shtazëve ".

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010

Artikuj që kanë lidhje