Vijë e drejtë çiklizmit shqyrtim pajisje navigacion: fun pa stres për eksploruesit

Beeline cycling navigation device review: stress-free fun for explorers
Rezultati i përgjithshëm4
  • Është e qartë se ka një boshllëk për jo-GPS shtyrë kurs ku eksplorim dhe ndërgjegjësimi është më e rëndësishme se rruga më efikase.

 

Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Vijë e drejtë çiklizmit shqyrtim pajisje navigacion: fun pa stres për eksploruesit” was written by Alastair Jardine, for theguardian.com on Wednesday 25th November 2015 09.52 UTC

This review was conducted with an early-stage prototype of the Beeline, powered by an arduino board. The final hardware and app due to ship in gusht 2016 will look different.

The Beeline is a cycle navigation device that dumps your usual turn-by-turn directions for an arrow that always points you in the right direction.

Launched as a Kickstarter campaign, Vijë e drejtë nuk është një kthesë pas kthese pajisje GPS, si ju do të keni në një makinë, në vend të kësaj ai thjesht tregon drejtimin e destinacionit tuaj përfundimtar. Kjo ju jep më shumë liri për të arritur atje duke përdorur nouse tuaj. Krijuesit e saj e quajnë atë "navigacion fuzzy".

beeline review
Prototipi Beeline, mundësuar nga një Arduino dhe i lidhur me një telefon Android. Fotografoj: Samuel Gibbs për Guardian

Koncepti është i thjeshtë. Beeline përdor smartphone tuaj për të bërë më të madhe të pesha të rënda: ju plug destinacionin tuaj përfundimtar në app, and the direction and distance is then shown on the Beeline device strapped to your handlebars.

The final app will also support waypoints, allowing more flexible routing via your favourite coffee shop. The app I took for a spin could only point me in the direction of a single destination.

Fun and less stressful than turn-by-turn

beeline review
The arrow points in the direction of your destination. Buttons around the screen will switch between displays and options, while the white ribbon is just part of the prototype. Fotografoj: Samuel Gibbs për Guardian

Pajisja është një top hokeji i vogël i zi, komunikuar me telefon duke përdorur Bluetooth. Ajo Shiritin rreth Handlebars, dhe ka një të vogël rrethore ekran e-letër për të treguar drejtimin dhe distancën në destinacionin tuaj.

Duke e përdorur atë është argëtim shumë më tepër se një ana-nga-ana pajisje tradicionale GPS; ata mund të jetë disi e vështirë në një biçikletë, dhe mund të rrugës përmes veçanërisht ciklit-mospërfillës rrugëve. Ata janë në lidhje me efikasitetin e, Nuk eksploruar.

Nga thjesht duke treguar në destinacionin tuaj përfundimtar, vijë e drejtë jep një ndjenjë të lirisë. It feels lively enough so that you won’t be heading in the wrong direction for long. There wasn’t that sense of dread you sometimes feel when navigating using a GPS bike computer. A side benefit of only showing the direction is that it forces you to re-engage with your surroundings, and gives you a stronger sense of place.

Having missed many turnings with a turn-by-turn cycling computer, I can attest to it being a pain. They often take a while to recognise you’re off course and then ask you to recalculate the route. Pasi të keni vendosur për të bërë këtë, ju shpesh keni humbur reroute mirë që çon në një cikël të ndalur, duke pritur që ajo të arrijë deri, pastaj duke shkuar përsëri. Është e vështirë.

Top hokeji i vogël i zi

beeline review
Clips Beeline mbi Handlebars nëpërmjet kapakut të saj. Fotografoj: Samuel Gibbs për Guardian

Një aspekt i bukur nga hardware është madhësia e tij (Pasi ajo anijeve - në këtë moment kjo është një krijim MacGyver-si që përfshin një Arduino dhe një bateri USB). Është mjaft i vogël për të mbajtur në xhep, çantë ose një torbë. It’d be a device you’d probably want to use over your smartphone for navigation because keeping your phone’s screen on kills its battery.

Attaching it and detaching it is easy as there’s no bracket left behind. The prototype was held on via a stiff rubber band that connected the Beeline to its lid. The two clipped into each other to hold it on the handlebars. It felt OK, but could do with refinement as it was a bit loose. The lid can be flipped on to screen for transport in a bag or pocket.

Çmim

Vijë e drejtë është aktualisht në dispozicion në Kickstarter për £ 45, dhe pritet të anijes në gusht 2016. Një version përfundimtar të shitjes me pakicë pritet të kushtojë rreth £ 60.

Vendim

Është e qartë se ka një boshllëk për jo-GPS shtyrë kurs ku eksplorim dhe ndërgjegjësimi është më e rëndësishme se rruga më efikase. Edhe në gjendjen e saj prototip, Beeline ishte argëtim për të përdorur, dhe kam gjetur atë më pak stresues për t'u përdorur se një ana-nga-ana e sistemit tradicional.

Koncepti është i shëndoshë për ata që u hipin në qytete dhe e di se afërsisht ku jemi duke shkuar, apo doni më shumë fleksibilitet gjatë rrugës. Ne do të shohim se çfarë hardware duket si dikur pajisja ka dërguar në gusht.

Rekuizitë: i vogël, dritë, lehtë për të bashkëngjitni, më shumë liri hipur, nuk ka vonesa ri-kurs, jetë të mirë e baterisë për shkak të ekranit të e-letrës (në teori)

Cons: kërkon që duke përdorur kokën tuaj në vend se drejtime verbërisht në vijim, nuk mund të marrë rrugën më efikase, mbështetur çdo gjë në crowdfunding është një rrezik

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010