Apple iPhone shitjet Flatline si rritje bie dhe të shkurtër e pritjeve

Apple iPhone sales flatline as growth falls well short of expectations

Shitjet e pajisjen e saj të lartë të shitjes u rrit me vetëm 0.4% gjatë pushimeve, në krahasim me 46% mbi të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, por të ardhurat posts kompanisë rekord


Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Apple iPhone shitjet Flatline si rritje bie dhe të shkurtër e pritjeve” ishte shkruar nga Sam Thielman në Nju Jork, për The Guardian më 26 janar e martë 2016 21.49 UTC

Shitjet e iPhone Apple janë flatlining, kompania tech tha të martën, si ajo njoftoi një ngadalësim të mprehtë në rritjen e shitjeve për pajisjen e saj të lartë-shitjen celular.

Kompania e shitur 74.8m të pajisjeve të saj anije në tre muajt e fundit të 2015, nën pritjet e analistëve. Në të njëjtën periudhë të 2014 kompania e shitur 74.46m iPhone, thotë shitjet ishin në thelb të sheshtë.

Shitjet e iPhone llogari për rreth dy të tretat e të hyrave të Apple, e cila shqetëson disa investitorë. "Apple është një kompani një-produkt,"Deklaroi Berenberg e Adnaand Ahmedin vitin e kaluar, kur banka gjermane ulur aksioneve të kompanisë për të "shitur".

Apple postuar rekord të ardhurat tremujore prej $ 75.9bn dhe fitime rekord tremujore prej $ 18.4bn, por paralajmëroi të ardhurat do të bien në këtë tremujor.

kryeshefi ekzekutiv Tim Cook tha: "Qëndrimi ynë financiar nuk ka qenë kurrë më të fortë." Ai tha Apple kishte "nëna e të gjitha bilanceve", me asete që arrijnë në $ 293bn, me $ 205bn për këtë në para të gatshme. Ai shtoi se kompania aktualisht ka 1 miliard pajisje aktive aktive - një arritje e madhe, tha ai.

Si dhe ngadalësuar shitjet e iPhone Apple njoftoi se ka shitur shumë më pak iPads në tre muajt e fundit të 2015, 16.1m, poshtë nga 21.4M tableta në tremujorin e njëjtë të vitit të kaluar. shitjet e Mac, shumë, ishin off, edhe pse më pak në mënyrë drastike: kompania e shitur 4% më pak, për një total prej 5.3 milion.

Të ardhurat në kategorinë e saj "produkte të tjera", e cila përfshin Apple Rights Watch, u rrit ndjeshëm për $ 4.4bn, nga $ 2.6bn në tremujorin e tretë të 2015 (kur kompania raportuan të parë shitjet Shikojnë). Produktet e tjera në kategorinë përfshijnë rreh pajisje, Apple Pay dhe Apple TV.

Ngadalësimi në shitje celular nuk është i mbyllur për Apple. Rritja e të gjithë botën smartphone ka rënë në normë më të ulët që nga viti 2013, sipas firmës kërkimore Gartner, por shenja që konsumatorët mund të jetë i mundimshëm i iterations reja të iPhone mund të ketë një ndikim të thellë në Apple dhe më të gjerë të tregut të aksioneve amerikane.

Që nga Apple hyrë në tregun e smartphone në tremujorin e tretë të 2007, kompania ka shitur 821m iPhone. Shitjet e iPhone kanë qenë një forcë themelore prapa duke Apple kompania më e madhe në botë.

Në vitet e fundit në tetë e gjysmë, gjiganti tech upended tregun celular, shkatërruese BlackBerry pastaj-dominuese dhe duke detyruar të gjithë industrinë që të përballoj me risi si një ndërfaqe prekje, reagime haptic dhe një dyqan të integruar Muzikë.

Kompania është aq i madh në këtë pikë që kur Apple shkon, në tregun e aksioneve shpesh më poshtë - dhe aksionet e Apple janë duke shkuar poshtë. "Apple përbën rreth 7% e totalit S&P 500 fitimet,"Tha Angelo Zino i S&P Capital IQ. "Kjo do të ketë implikime të mëdha jo vetëm për Apple, por për zinxhirin e furnizimit të Apple. që 7% numër është vetëm për Apple. Nuk janë një shumë të kompanive të tjera si Best Buy që janë të lidhura me to. "

Ndërsa iPhone ka qenë një sukses i jashtëzakonshëm, Apple ka pasur pak fat me produktet e saj të reja. Shitjet e iPad kanë ngecur dhe Apple Rights Watch ka ende për të provuar apelin e saj në treg në masë.

Steve Jobs iPhone parë
Steve Jobs mban deri iPhone të parë në janar 2007. Fotografoj: Paul Sakuma / AP

Askush nuk është duke u mbështetur nga Apple, por një lajm i ushtron presion të madh mbi Cook për të siguruar iPhone 7 ka një debutim të suksesshëm më vonë në 2016. "Edhe me një miss apo udhëzim më të ulët, aksioneve ka potencial për të tregtuar edhe më të larta,"Tha Zino. "Do ta shohim; njerëzit pyesin nëse kjo është kulmi në shitje iPhone, dhe unë them jo. "

Futja e kompanisë për iPhone 6 Plus një vit më parë e bën krahasime duken veçanërisht të tmerrshme; Zino tha se tregu dhe bizneset e lidhura me Apple do të presin një reagim - dhe pastaj disa - nga shpallja e iPhone 7.

Depërtimi Smartphone është ngadalësuar në SHBA si tregu maturohet - gjithnjë e më pak amerikanë janë adoptuar teknologji për herë të parë, dhe kështu që disa rritja po vjen nga konkurrentët shkurtimin, në vend se duke e bërë të konvertuarit.

Në Kinë, ku Apple ka përdorur bum ekonomik të vendit për të mbajtur shitjet e iPhone lulëzon, e ardhmja duket edhe më pak e sigurtë. Cook tha se Apple kishte arritur një 77% rritja e shitjeve të iPhone në vend. "Pavarësisht nga këto rezultate të jashtëzakonshme, kemi filluar të shohim disa butësi ekonomike në Kinë të madhe në muajt e fundit, më së shumti në Hong Kong,"Tha Cook.

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010

Publikuar nëpërmjet Guardian News Feed plugin për WordPress.