Mollë, Google dhe Microsoft: dobësuar encryption lejon të liq në

Apple, Google and Microsoft: weakening encryption lets the bad guys in

 

Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Mollë, Google dhe Microsoft: dobësuar encryption lejon të liq në” ishte shkruar nga Samuel Gibbs, për theguardian.com më 23 nëntor e hënë 2015 12.42 UTC

Mollë, Microsoft, Google, Samsung, Eksitim, Facebook dhe 56 kompani të tjera të teknologjisë janë bashkuar së bashku për të hedhur poshtë thirrjet për dobësimin encryption duke thënë se ajo do të "shfrytëzuar nga të liq".

Pas kërkesave shefi ekzekutiv i Apple Tim Cook që "çdo backdoor është një backdoor për të gjithë", Këshilli Industria Teknologjia e informacionit, e cila përfaqëson 62 nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë në mbarë botën, tha: "Encryption është një mjet i sigurisë ne mbështetemi në të përditshme për të ndaluar kriminelët nga kullues llogaritë tona bankare, për të mbrojtur makinat tona dhe aeroplanë nga të qenit marrë përsipër nga hacks me qëllim të keq, dhe ndryshe të ruajtur sigurinë dhe sigurinë tonë. "

Debati mbi encryption, e cila është bërë themeli i internetit përdoret nga pothuajse çdo transmetim që ka nevojë të jetë i sigurt dhe gjithnjë e më shumë ata që nuk bëjnë, ka shpërthyer pas sulmeve terroriste në Paris.

Shefi ekzekutiv teknologjisë informative Këshillit industrisë, Dean Garfield, tha: "Dobësuar sigurinë me qëllim të avancimit të sigurisë thjesht nuk ka kuptim."

End-to-fund Encrypted komunikimit do të thotë që vetëm dërguesi dhe marrësi mund të shikoni përmbajtjen e mesazhit, që qeveritë thonë se ka vënë shërbimet e inteligjencës në një disavantazh.

Qeveritë, duke përfshirë Mbretërisë së Bashkuar, kanë thënë se backdoors - vrima në software të sigurimit vë në lëvizje format e ndryshme të encryption - duhet të krijohet me të cilat shërbimet e sigurisë mund të parë të komunikimit.

Garfield tha: "Dobësuar encryption ose krijimin backdoors për pajisjet koduara dhe të dhënave për përdorim nga njerëz të mirë në fakt do të krijonte dobësitë që të shfrytëzohet nga të liq, i cili pothuajse me siguri do të shkaktojë dëm serioz fizik dhe financiar në të gjithë shoqërinë tonë dhe të ekonomisë sonë. "

Ekspertët e sigurisë kanë përshkruar më parë David Cameron si "që jetojnë në tokën e re krisur" mbi sugjerimet e tij që Encrypted mesazheve Apps duhet të ndalohet.

A duhet kompanitë e teknologjisë të refuzojë që të përfshijë mjetet përmes të cilave qeveritë dhe agjencitë e sigurisë mund të shpërthejë encryption, ndalimin vetëm do të ndikonte në ligjshme si ajo do të jetë shumë e vështirë për të ndaluar terroristët apo grupe të tjera nga duke përdorur software që përdor encryption.

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010