Apple 13in MacBook Pro (2017) Rishikim

Apple 13in MacBook Pro (2017) Review
Rezultati i përgjithshëm4.5
  • The 13in MacBook Pro is one of the most refined powerful laptops available. There are certainly cheaper options that are also excellent, but none of them have quite the same combination of build quality, keyboard shkëlqyer, massive trackpad and extensive selection of USB-C ports.

Me ndërtimin e cilësisë së saj, tastierë të shkëlqyer dhe jetëgjatësi të përmirësuara, Kjo është një nga kompjuterat nicest ju mund të bleni - por kjo do t'ju kushtojë


Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Apple 13in MacBook Pro (2017) rishikim: jetën e baterisë për të marrë me anë të një dite pune” ishte shkruar nga Samuel Gibbs, për theguardian.com të mërkurën 15 nëntor 2017 07.00 UTC

Apple 13in MacBook Pro për 2017 tani ka jetën e baterisë që përputhet fuqinë e hardware dhe bukurinë e dizajnit, edhe në qoftë se ajo është ende shumë e shtrenjtë.

Kur ri, redesigned MacBook Pro ishte nisur vitin e kaluar ai erdhi me patate të skuqura relativisht të vjetra - i5 Gjenerata Core ose i7 procesor gjashtë Intel dhe grafikë të integruar. Ndërsa performanca ishte ndoshta deri në par me makina të ngjashme me më të reja, përmirësuar shtatë i5 brez Core i7 dhe, një gjë 13in MacBook Pro ra të shkurtër në të ishte jeta e baterisë.

në një vit, një version i rishikuar i 13in MacBook Pro është në dispozicion dhe ndërsa asgjë nuk ka ndryshuar dukshëm në pjesën e jashtme, tani vjen me shtatë patate të skuqura në brezin e Intel dhe versionin e ri të MacOS High Sierra - dhe do të të marrë me pothuajse një ditë të tërë duke punuar pa pagesë.

Apple MacBook Pro shqyrtim
Apple MacBook Pro drejtimin High Sierra vjen përfitime nga një të ri, sistem më të shpejtë fotografi. Fotografoj: Mollë

MacBook Pro është një shtathedhur, makinë të bukur, në dispozicion në argjend apo "hapësirë ​​gri" aluminit. Në 1.37kg është rreth 80g më e rëndë se XPS touch ekran Dell 13, por rreth 160g lehtë se Librit Surface Microsoft-it 2. Kjo është një trashësi të ngjashme me makinë Dell në 15mm pikën e saj thickest, por e hollë se e Librit Sipërfaqja 2 në 23mm pikën e saj thickest.

Ekrani është një e mirë e pajisur me një laptop, me kënde të mira shikimin, shkëlqim dhe ngjyra saktësinë përputhen hapësirën P3 ngjyra, e cila është e rëndësishme në qoftë se ju jeni duke u përpjekur për të redaktuar imazhe apo video. Tastierës është ende shumë e zhurmshme në anim të plotë dhe pak ka dhënë, kur ju mposht çelësat, por është i saktë, me një të ndjehen të ngurta. I like it, por disa do të urrejnë atë.

The Touch Bar do të vazhdojë të provojë përçarëse, with some saying it slows them down, but app support for it has grown dramatically, with most high-profile apps benefiting from custom keys. The Touch ID fingerprint scanner also works as advertised, and is certainly a useful addition, although now that the iPhone X comes with with Face ID it perhaps feels a bit of a stopgap for facial recognition.

The big, pressure-sensitive touchpad is arguably the best in the business – you’ll swear it moves thanks to the haptic feedback, but try it with the power off and you realise it doesn’t.

Specifikimet

  • Ekran: 13.3in LCD 2560×1600 (227 PPI)
  • Processor: Intel Core i5 or i7 (7gjenerata e th)
  • RAM: 8 ose 16GB
  • Ruajtje: 128, 256, 512GB or 1TB
  • Sistem operativ: macOS High Sierra
  • Aparat fotografik: 720p FaceTime HD camera
  • Lidhshmëria: Intel Iris 650, Wi-FIAC, Bluetooth 4.2, USB-C, vetëtimë 3, headphone
  • Përmasat: 212.4 x 304.1 x 14.9mm
  • Peshë: 1.37kg

jetën më të gjatë bateri

Apple MacBook Pro shqyrtim
The four USB-C ports on the MacBook Pro are spread two on each side. Fotografoj: Samuel Gibbs për Guardian

The 2017 13in MacBook Pro has enough power for pretty much anything most people will want it too, while the new macOS High Sierra significantly speeds up some functions such as moving files. It’s at home editing video, photos and generally creating media. Even a light bit of editing video in 4K will be perfectly manageable, but anyone seriously attempting to use the 13in MacBook Pro to do heavy video or VR creation will probably find the integrated Intel Iris 650 graphics card a little anaemic.

Having said that, it was capable of a light bit of gaming, managing to run the graphically demanding XCOM 2 on low detail and resolution settings with acceptable frame rates.

Testing the new 13in TouchBar model with a Core i5 processor and 8GB or RAM, the biggest change for 2017 is longer battery life. The 2017 13in MacBook Pro gave me two hours more battery life than the 2016 MacBook Pro did while using both macOS Sierra and similar with the newer macOS High Sierra, lasting just under eight hours between charges when used for a full working day. That included using screen at around 70% brightness and having between five and 10 tabs open in two instances of Chrome, as well as Typora for text, Wire for chat, Mac Mail for email, Reeder for RSS feeds and Pixelmator open intermittently for image editing when required.

That’s a solid improvement over the older model and nipping at the coat tails of the competition, such as the seventh-generation Core i7 Dell XPS 13, which routinely managed just over eight hours under the same usage conditions.

What hasn’t changed is the lack of non-USB-C ports. A year on the situation isn’t much different. Having four USB-C ports is great, particularly as they all support Thunderbolt 3 and can charge the machine. Connecting displays and other non-USB peripherals using USB-C is fine, but it’s the odd USB-A flash drive, card reader or similar that becomes more difficult. It would be nice to just have just one USB-A port.

Çmim

The 13in MacBook Pro with Touch Bar starts at £1,749 (buy here). A non-Touch Bar version is available for £1,249 (buy here).

për krahasim, Dell’s XPS 13 with a comparable screen and 8th generation Core i5 starts at £1,329 (buy here), Microsoft’s Surface Laptop starts at £979 (buy here), while the Surface Book 2 starts at £1,499 (buy here).

Vendim

The 13in MacBook Pro is one of the most refined powerful laptops available. There are certainly cheaper options that are also excellent, but none of them have quite the same combination of build quality, keyboard shkëlqyer, massive trackpad and extensive selection of USB-C ports.

The newer Intel chips mean one of the downfalls of the previous model has been significantly improved. Under eight hours of battery life is still quite far off the ideal of at least 10 orë, but is much closer to the competition and will just about do light work for a full day for most people.

It’s still very expensive, still lacking a USB-A port, there’s still a question of whether it’s “pro” enough for professionals and now there are more powerful eighth generation Intel chips available in rivals. But the 13in MacBook Pro is still one of the nicest computers you can buy. Using it is a genuine pleasure, and thankfully it now lasts long enough I can finish my work without reaching for a plug.

Rekuizitë: e bukur, Ekran i madh, touch Bar, Touch ID, massive trackpad, thin and relatively light, USB-C, OK battery life

Cons: no USB-A ports, no ethernet, no native display ports, no upgrading after purchase, shumë e shtrenjtë

Apple MacBook Pro shqyrtim
The 13in MacBook Pro looks great open or closed. Fotografoj: Samuel Gibbs për Guardian

Komente të tjera

This article contains affiliate links to products. Gazetaria jonë është e pavarur dhe nuk është shkruar për të promovuar këto produkte, edhe pse mund të fitojnë një komision të vogël në qoftë se një lexues i bën një blerje.

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010

Artikuj që kanë lidhje