Ankthi është një Thief

Anxiety Is A Thief

Anxiety - Stress .. Time management vital for ...

A keni përjetuar ndonjëherë ankth? Unë nuk do të ngurronte të them se nga 100 rriturit anketuar, të gjithë 100 do të ju them se ata kanë përjetuar një formë të ankthit.

Ankthi është një pjesë normale e ekzistencës sonë. Në vitet e para të njeriut, ankthi dhe adrenalin shërbyer qëllimin e mbajtjes na vigjilent të afrohet rreziku. Kjo na mbajti gjallë. Sot, ankthi se shumë prej nesh mendojnë se është në përgjigje të rritjes gjithnjë e përgjegjësive të përditshme dhe nuk ka rritje në sasinë e kohës në dispozicion të kujdeset për ato përgjegjësi.

Disa njerez, megjithatë, përjetojnë një gjendje shumë të keqe të ankthit. sulmet ankthi, ose sulmet e panikut, si ata janë shpesh të referuara, vjedh individët e aftësinë e tyre për të funksionuar normalisht.

Frikë kap mendjen e tyre, numbing aftësinë e tyre për të menduar dhe të procesit të menduar në mënyrë të qartë. Ata janë të frikësuar për të edhe të marrë frymë në kohë dhe nganjëherë në gjendje të marrë frymë normalisht.

Kjo është një gjendje ligështuese. Mund ta imagjinoni duke u kapluar nga frika dhe paniku, deri në pikën që ju nuk mund të arrijnë edhe një udhëtim të thjeshtë në dyqan ushqimore? Kjo është një situatë e përditshme për shumë të rritur.

Dilema më e madhe u përball me panik goditur individit është izolimi shumë ndihen, dhe paaftësia për të arritur deri te një individ për ndihmë. Vetë natyra e sëmundjes izolon pacientin, dhe bën mundësitë e trajtimit të duket inekzistente. Duke kërkuar trajtim do të thotë se ata duhej të ekzistojë jashtë zonës komoditetin e shtëpisë së tyre, ose gjumi i tyre.

Shpesh një person do të përjetojnë rrethana që sjellin në ankthit të rënda apo panik, dhe një herë rrethanat shkaktojnë panik të zgjidhen ose të zhduket, kështu që ka ankthin. Unë nuk besoj se ju mund të shkoni nëpër të gjithë jetën tuaj të rritur, dhe kurrë nuk përjetojnë një formë të ankthit në ngritje.

Nëse keni përgjegjësi, fëmijë, të dashurit, dhe miqtë, nuk është ndoshta do të jetë një situatë që ju bën të përjetojnë ankth të rëndë. Disa njerëz kurrë nuk përjetojnë një sulm. Por shumë të bëjë, dhe për ata njerëz, kjo është një gjë kalimtare. Por çdo herë në një kohë, dikush përjeton ankth dhe panik, dhe ajo fillon të rritet brenda tyre.

Ajo konsumon jetën e tyre. Për këta njerëz, Përgjegjësitë e thjeshtë të bëhet situata të frikshme.

Lajm i mirë, në fakt i vetmi vend i ndritshëm unë mund të shoh, në këtë sëmundje, është se ajo është një kusht gatshme shërueshme me këshillim dhe përdorimi i teknikave të vetë-ndihmë duke përfshirë meditim, medikamente të butë, dhe biofeedback.

Fuqizimi individin dhe duke i lejuar ata për të marrë pjesë në trajtimin e tyre është në vetvete një mënyrë për të ndaluar ankthin dhe panikun.

Sapo një individ fillon të ndjehen se ata janë në kontroll të jetës së tyre, përsëri, ju jeni edhe më afër banishing ankthin e madhe dhe panik.

Që nga fillimi i kësaj sëmundjeje është përkeqësuar nga besimi individëve në paaftësinë e tyre për të kontrolluar jetën e tyre të përditshme, rivendosjen e kontrollit është absolutisht e nevojshme.

Enhanced nga Zemanta