Një Old Age Secret për të hyrë Dijes

An Age Old Secret For Accessing Knowledge

Gjatë shekujve, qeniet njerëzore kanë zhvilluar shumë teknika për të fituar qasje në urtësinë e tyre të brendshme dhe të përmirësojë të mësuarit.

Një teknikë që shumë njerëz kanë gjetur shumë të dobishme është që të ketë një imagjinar udhëzuar se ata mund të telefononi në për këshilla dhe njohuri.

Një variant modern i kësaj teknike është zhvilluar nga studiues të inteligjencës Dr. Win Wenger dhe ajo është detajuar në librin e tij Einstein Factor

Ky ushtrim është nganjëherë i quajtur vënë mbi kokën e ekspertit

Kjo teknikë ju mundëson për të hyrë në disa nga potencial të madh të pashfrytëzuar që banon në mendjen e çdo individi. Kjo teknikë mund edhe të përshpejtojë aftësinë tuaj për të zhvilluar një aftësi të re. Kjo ju jep qasje në pjesë të vetes që nuk janë zakonisht në dijeni të.

Hapi i parë është që të vendosë se çfarë njohuri apo aftësi që ju do të donte për të zhvilluar në veten tuaj. Çfarë jeni të interesuar në atë që ju do të donte për të bërë më mirë?

Ju mund të dëshironi për të përmirësuar aftësitë tuaja në hark, pikturë portret, duke bërë matematikë, ose duke luajtur një instrument muzikor.

Pasi të keni vendosur se çfarë aftësi ose njohuri ju do të donte për të zhvilluar, të marrë disa kohë për të menduar në lidhje me ata njerëz ju e konsideroni një ekspert në këtë fushë të zgjedhur. aftësitë e të cilit nuk ju admironi?

Kush mendoni si një model i madh rol dhe ekspert në këtë fushë?

Personi nuk duhet të jetë aktualisht jetojnë. Para se të shkojë përpara me këtë ushtrim, ju mund të dëshironi të kërkimit jetën e personit që ju keni zgjedhur.

Ju edhe mund të vendosni ju doni të shihni botën nga perspektiva e kafshëve tuaj të preferuar ose zog, si një ujk ose shqiponje.

Kur të jeni gati për të bërë stërvitje Shef e ekspertit, përgatisë veten duke thellësisht zbutës trupin tuaj dhe mendjen tuaj. Merrni pak kohë për të marrë të rehatshme në një vend ku ju nuk do të prishet.

Brenda scan trupin tuaj për tension, dhe të lejojë muskujt tuaj për t'u çlodhur. Frymë qetë dhe pa probleme në një mënyrë të relaksuar.

tani mendoj: A ka një vend të veçantë ku ju do të donte për të përmbushur ekspert tuaj imagjinare? Ju mund të dëshironi për të përmbushur këtë udhëzues në shtëpinë tuaj, por të ndjehen të lirë të imagjinohet një faqe tjetër.

Për shembull, ju mund të kujtoj takim në një kopsht të bukur, në një pyll, në majë të një mali, apo ndonjë vend tjetër.

Ju mund të përmirësojë aftësinë tuaj për të kujtoj me imagjinatë duke folur me zë të lartë përshtypjet tuaja të brendshme me një magnetofon, ose të një personi tjetër.

Përfundimisht, edhe dritëz e vogël e imagjinatës do të përforcohet dhe të përforcohet me praktika të qëndrueshme të këtij ushtrimi.

Nëse ju nuk jeni ende në gjendje të lehtë të imagjinohet një vend në të cilin për të përmbushur ekspert tuaj të zgjedhur, dont merak. Thjesht të ecur përpara në takimin imagjinuar me këtë person, sa herë që ju jeni gati.

takimin tuaj imagjinare mund të shkojë pikërisht siç është planifikuar, ose mund të ketë surpriza në dyqan për ju. Ndoshta dikush që nuk ishin pritur tregon up. Ndoshta ekspert tuaj të zgjedhur nuk dëshiron të marrë pjesë. Në qoftë se askush nuk shfaqet në imagjinatën mendjen tuaj, kërkoni për dikë që të të dalë përpara, dhe pastaj të presin.

Kur udhëzues tuaj imagjinare duket, të trajtojë takimin me sa më shumë edukatë dhe respekt si ju do një takim të vërtetë të jetës me një person real.

A ndiheni rehat në praninë e këtij eksperti?

A keni ndjenjën se eksperti ndihet rehat me ju?

Edhe nëse këto udhëzon në rrugë janë pjellë e mendjes tuaj të brendshme, ju ende duhet të jetë i sigurt që ju jeni të hyrë në një pjesë të vetes që dëshiron për të promovuar vetëm më të mirë për ju.

Nëse ju merrni ndonjë kuptim të shqetësimit mes jush, falënderoj ekspertin për të ardhur, dhe me edukatë shkarkojë atë apo të saj. Mendoni për një ekspert të admirojnë në fushën tuaj të zgjedhur dhe për të krijuar një takim imagjinar me atë person.

Ju edhe mund të keni për të krijuar një karakter krejtësisht fiktive të jetë ekspert juaj imagjinare.

Pasi të keni krijuar një takim me ekspertin tuaj të zgjedhur, mendërisht foto veten dhe duke vizituar në këmbë tuaj të ekspertëve përballë njëri-tjetrit në një qëndrim të respektit të madh.

Butësisht vënë armëve jashtë dhe ngadalë për të hequr kokën e ekspertit nga trupi i tij ose të saj. Që kjo është vetëm një person i imagjinuar apo kafshëve, kreu duhet të vijë off mjaft lehtë.

Vendin kokën e ekspertit më lart tuaj, përballet me rrugën e drejtë, dhe të ulët atë mbi kokën tuaj.

Tani besoj se ju jeni duke kërkuar jashtë në botën përmes syve të ekspertëve tuaj të zgjedhur, dëgjimi përmes veshët e ekspertit, nuhatje me hundë e ekspertit.

Merrni kohë për të lejuar mendjen e ekspertit të ngadalë shkrihen me mendjen tuaj. Tani butësisht tërheq trupin e ekspertit ndaj jush, dhe hap në të. Të ndjehen si në qoftë se ajo ju përshtatet të përkryer.

Mendoni se ju keni shkrirë me trupin e ekspertit dhe mund të ndjehen dhe të bëjë të njëjtat gjëra.

Kur ju mendoni se ju jeni të vërtetë në trupin e ekspertit, vini re atë që duket të ndryshme për ju. A duken të ndryshme të botës në asnjë mënyrë?

A ndonjë nga qëndrimet tuaja të ndjehen të ndryshme? Si e bën trupin tuaj të ndjehen të ndryshme? Mund të ndjeni qëndrimin sigurt e ekspertit?

Mësuar përmendësh ndjesi.

Fokusimi në dallimet njoftim ju dhe të fillojnë të flasin rreth tyre me zë të lartë. Të kalojnë të paktën pesë minuta bërë këtë hap.

Kur të keni mbaruar, butësisht hap jashtë trupit huazuar imagjinar dhe për të hequr me kujdes kokën e ekspertit nga ju vetë. Respekt kthyer kokën dhe trupin për të ekspertit. Faleminderit që personi për të lejuar ju që të keni këtë përvojë.

Ju mund të përdorni teknikën Shef ekspertin për të përmirësuar aftësitë tuaja në një aktivitet të dëshiruar, ose për të përshpejtuar aftësinë tuaj për të mësuar për të bërë diçka që ju kurrë nuk kanë bërë më parë.

Së pari të kalojnë disa javë kryer ushtrimin Shef i ekspertit përditshme të njoh veten me të. Pasi ju jeni mësuar me procesin e veshur kokë e ekspertit, ju jeni gati për të përdorur këtë teknikë për të përshpejtuar zhvillimin e aftësive të.

First kaloni disa minuta kryerjen aftësi dëshiruar tërësisht në mendjen tuaj. Të ndjehen si në qoftë se ju në të vërtetë janë kryer në mënyrë të përkryer atë dhe që ju të vërtetë e di se si të bëhet kjo. Pastaj të shkojë në ushtrimin kokën e ekspertit, dhe të shpenzojnë rreth 10 ,15 minuta, kryerjen e veprimtarisë në jetën e vërtetë, por mendërisht të jetë karakteri i ekspertit, veshur me kokën e ekspertit dhe trupin.

Pas rreth pesëmbëdhjetë minuta, butësisht të hequr kokën e ekspertit dhe të hap jashtë trupit të ekspertit. Faleminderit ekspertin për përdorimin e trupit të tij apo të saj, mendjen dhe talent.

Pyesni personin që të vazhdojë të plotësojë mendjen tuaj me shumë nga njohuritë e tyre të ekspertëve dhe aftësinë edhe kur ju nuk jeni duke praktikuar këtë ushtrim.

Para se përvoja fillon të zbehet nga kujtesa juaj, kaloni disa minuta duke shkruar ose duke folur me zë të lartë çdo gjë që ju mund të mbani mend.

Shkruani ose të flas çdo gjë që ju mund të mbani mend se ishte me të vërtetë të ndryshme, kur ju keni qenë në mendjen e ekspertit dhe trupit, sesa si veten.

Kur ju dëshironi për të përmirësuar një aftësi të veçantë, para shpenzojnë rreth 15 minuta mendërisht duke bërë atë si veten.

Pastaj shkojnë në kokën e ekspertit dhe trupin për të vazhduar ushtrimin në jetën e vërtetë për një tjetër pesëmbëdhjetë deri në tridhjetë minuta. Nëse ju përsëris këtë proces për tri herë në ditë, ju do të përjetojnë një aftësi të përshpejtuar në masë të madhe për të zotëruar aftësitë keni dëshirë.

Ju lutemi të kuptojnë se këshillat dhe njohuritë e marra në këtë mënyrë nuk është i pagabueshëm.

A nuk ndjehen të detyruar për të vepruar në ndonjë këshillë marrë nga dialogu tuaj të brendshme me të udhëzon tuaja imagjinuar nëse nuk janë absolutisht të bindur se është e përshtatshme për ju në këtë kohë.

Kjo teknikë mund të rritet shumë qasje në krijimtarinë tuaj të brendshme dhe urtësi, por ju ende do të duhet të marrin vendime të informuara dhe të arsyetuara në lidhje me atë që ju bëni.

Enhanced nga Zemanta