Amazon tërheq hoverboards mbi frikën e sigurisë

Amazon pulls hoverboards over safety fears

 

Mundësuar nga Guardian.co.ukKy artikull me titull “Amazon tërheq hoverboards mbi frikën e sigurisë” ishte shkruar nga Alex Hern, për theguardian.com të hënën 14 dhjetor 2015 09.07 UTC

Amazon ka filluar të tërheqë disa hoverboards nga shitja pas frikës rreth zjarreve të shkaktuara nga Scooters vetë-balancimin.

Një numër i hoverboards që ishin shitur në Amazon janë zhdukur tani, duke përfshirë të gjitha pesë modelet dikur rishikohet nga faqe Mbrojtjes së Konsumatorit BestReviews. Kjo faqe tani paralajmëron do të jenë blerësit se "për momentin, ne nuk jemi duke rekomanduar asnjë hoverboards derisa ata janë provuar të jenë të sigurt ".

Sipas një shitësi Hoverboard, Swagway, shitës me pakicë në internet ka kërkuar prodhuesit për të siguruar dokumente të provuar se automjetet e tyre "janë në përputhje me standardet e zbatueshme të sigurisë", me fokus të veçantë në bateri dhe Ngarkuesit për njësitë.

Si Krishtlindjet fundit 'duhet të ketë dhuratë elektronike, selfie shkopinj, më hoverboards janë prodhuar në sasi të mëdha në Kinë para se të blerë në sasi të mëdha nga Rishites të cilët aplikojnë retouching kozmetike dhe branding. Ndryshe selfie shkopinj, megjithatë, hoverboards përmbajnë bateri të mëdha, e cila mund të jetë një rrezik serioz në qoftë se ata shkrep.

Javën e kaluar, një Hoverboard shpërtheu në një qendër tregtare në shtetin Uashington, dërguar blerësit në panik. Edhe pse askush nuk është dëmtuar, shpërthimit bërë titujt në mbarë botën.

Në fillim të dhjetorit, Autoriteti i standardeve tregtare Britanisë paralajmëroi blerësit të kini kujdes, dhe zbuloi se 88% e hoverboards të importuara nga jashtë BE-së, se kishte testuar, kishte dështuar kontrolle themelore të sigurisë.

Në kohën, Leon Livermore, Shefi ekzekutiv i Institutit të Standardeve Trading Chartered, tha: "Kriminelët dhe prodhuesit papërgjegjshëm shpesh do të shfrytëzojnë kërkesë të lartë dhe përpjekje për të përmbytjeve në treg me produkte të lirë dhe të rrezikshme. Disa produkte që janë bërë jashtë vendit, kryesisht për tregun e huaj, nuk janë të pajisur me të tapës saktë dhe sigurese per perdorim ne UK. Si minimum, Konsumatorët duhet të kontrolloni se plug tre-pin në pajisjen shtetet që është bërë për të BS1363. Në qoftë se kjo nuk përfshin këtë informacion, atëherë nuk do të blejnë produktin. "

Blerësit duhet gjithashtu të sigurohemi që ata të kuptojnë ligjshmërinë e përdorimit të një Hoverboard, të cilat nuk mund ligjërisht të tejkalohen në trotuar ose rrugë në Britani të Madhe.

Pavarësisht nga emri, hoverboards fakt rrokulliset nëpër tokë mbi rrota.

guardian.co.uk © Guardian Lajme & Media Limited 2010