7 Rastet e përdorimit të papritura për Reality Virtual

7 unexpected use cases for Virtual Reality

Ne të gjithë e dimë se çfarë duam nga VR: më të mirë hapësirë ​​simulator games. Ndoshta filma ne mund të shikoj në, shumë. Por industria nuk është formuar vetëm nga pritjet tona. Është e plotë të inxhinierëve dhe krijuesit, të cilët janë duke marrë VR në vende që nuk do të kishte imagjinuar. Këtu janë disa shembuj të VR përdor se ne nuk mund të pritet.

VirZoom: Duke e bërë stërvitjen Fun

Ushtrimin nuk është e bukur; kjo ju bën të lënë komoditetin e shtrat për të bërë i mërzitshëm, detyrat e përsëritura në të ftohtë, realiteti gri deri sa të mbajë erë të keqe. VirZoom synon pjesën mërzitshëm. Kjo barebones, paloset biçikletë ushtrim është në përputhje me të mëdha syze VR markë dhe kthehet stërvitje në një lojë. Ju nuk jeni vetëm pedaling - ju jeni duke bërë një mizë njëbrirësh, mbledhur unaza apo çfarëdo. Ja disa të asaj kënaqësi e çastit, dhe këtu e disa VR kjo është më e ashpër se çdo gjë tjetër në treg.

Nuk mund të presim për VR për të bërë crunches fun. Ndoshta ata do të kthehet më në një katapultë!

MindMaze: Tricking pacientët goditje Into shërimit

MindMaze po bën rigs VR që i ndihmojnë njerëzit të cilët kanë përjetuar goditje të rimarrë kontrollin e gjymtyrëve të tyre. shkencëtarët mjekësore kanë bërë tashmë kërkime, dhe duke rritur shpejtësinë e gjymtyrë të dobët në VR bën pacientët goditje e përdorin atë më shumë në jetën e vërtetë. MindMaze gjithashtu përfundon procesin në një lojë, kështu që duket pak si i mërzitshëm terapi dhe më shumë si një videogame fun. Kjo është se si gjyshja rreh vetë rezultatin e saj të lartë për të shëruar.

3D vërtetë: Explore insides e pacientit tuaj

Por tricking pacientëve në shëndetësi nuk është i vetmi përdorim mjekësor i VR. EchoPixel është duke përdorur teknologjinë e tyre VR 3D të imazhit për të ndihmuar mjekët kujtoj insides e pacientëve të tyre. Software lejon mjekët të shihni skanime të pacientëve në 3D, si dhe manipuluar ato në mënyra të caktuara për të përgatitur më mirë për kirurgji.

Valët e Grace: Empathy Nëpërmjet Filma

Valët e Hirit është një film shtënë gjashtë-minuta në Liberi që lejon njerëzit të përjetojnë tronditjen dhe traumat e njerëzve që jetojnë në një vend epidemie-goditur Ebola. Ky potencial tërhequr organizata të tilla të ndryshme si OKB-së dhe zëvendës, dhe kjo ndihmon që të rritet ndjeshmëri për njerëzit që jetojnë në kushte ne (më parë) nuk mund edhe të imagjinojmë. Ajo gjithashtu lidhjet në gazetari immersive, gjë që e bën tipare që ju lejojnë të paktën të kapur një paraqitje e shkurtër e asaj që do të thotë të jenë të pastrehë në SHBA.

Samsung dhe Gjashtë flamuj: Real Virtual Roller Coaster

Before VR, we had immersive theatre experiences, which used hydraulics to manipulate a specially designed cabin while you watched a CGI rollercoaster movie. It’s a thing of the past now, because you can now catch a VR ride while riding an actual roller coaster. Entertainment park giant Six Flags cooperated with Samsung to bring VR headsets to their roller coasters. Some of the VR experiences replaced roller coaster with spaceship battles in alien skies, while others brought more of a Super-Man experience.

Në të vërtetë, this seems like a way to make roller coasters less scary!

Immersive Courts

Virtual Reality? In my court? It’s more believable than you think! Crime scenes are already recreated in 3D models, which are then squished to 2D once they’re printed on paper. VR skenë krimi rekreative do të le popullin në përvojën e gjykatës jo vetëm thjesht të parë vendin e krimit. Universiteti i Cyrihut ka rikrijuar tashmë një skenë e të shtënave që ka kaluar shqyrtimin e policisë, kështu që gjyqtarët dhe jurors mund të presin për të marrë në treks VR.

Astronautët e bërë të ndjehen në shtëpi

udhëtimit Space do të jetë i shtrenjtë për turistët e përditshme për shumë kohë. për fat të mirë, ka plane për turne VR të hapësirës. Megjithatë, do të ketë ende njerëz që shkojnë atje, dhe të përballet me rreziqet që janë disi subtler se degradimit fizik. NASA ka përgjuar Dali e Dartmouth për të zhvilluar VR software që do të le astronautët të marrë një pjesë të vogël të shtëpisë, kudo që të shkojnë. Të jetë kjo një rikrijim VR i piknik në plazh ose tërë shtëpia e tyre, it would be something that would help those travelling to Mars immeasurably.

See? The VR future is both fun and strange. And the best part is the current the barrier of entrance is pretty low. You can program stuff on user-friendly engines like Unity and Unreal Engine 4. Most of the new VR applications are not that visually complex, so you can use stock model sites like CGtrader to get your models fast. With the tools at hand, you only need an idea. How about a VR supplement for crunches that turns me into a catapult?

Artikuj që kanë lidhje