Вашиот Моќен имагинацијата

Your Powerful Imagination

Тоа е заедничко верување дека човечкиот мозок е некако празна при раѓањето, и на почетокот од дете да расте и да добијат стимул, на неврони почнат да прават врски. Наука сега открива, Меѓутоа, дека спротивното може да биде вистина. Детето е, всушност, роден со многу повеќе неврони врски од повеќето возрасни имаат. Тоа може да биде дека учењето не се случи, со тоа што невронот врски, туку од плевене од оние кои не се користат. Ако ова е точно, тогаш сите ние сме, буквално, роден со брилијантни умови и ние мора да го користи ги или изгуби.

Во првите недели од животот, повеќето бебиња ќе џагорат секој можен звук може да се замисли. Сепак,, овие деца подоцна ќе ја изгуби способноста да се создаде звуци кои не се дел од јазикот што се обучени да се зборува. Затоа, животната средина на детето ќе игра огромна улога во развојот на мозокот.

After the original figure legend: Coronal sect...

По оригиналната слика легенда: Короната секција содржи хронично сликаат пирамидални неврони "Дау" (визуелизира со зелена GFP) не дамка за ГАБА (визуелизира со боење на антитела во црвено). Confocal магацинот на сликата, шалче на GFP и ГАБА канали. скала бар: 100 микрони (Фото кредит: Википедија)

Научниците тврдат дека во нашето општество во просек поединечни користи само 5 – 10% на мозокот потенцијал. Замисли што би можело да биде вашиот живот како ако сте биле во можност да го стимулира вашиот умот во активирање дури и мал дел од тоа неискористен потенцијал!

Започне со поставување себе:

1. Ако јас би можела да има ништо на сите, што ќе биде?
2. Што ќе треба да направите за да се постигне тоа?
3. Што ме спречува да правиш овие работи сега?
4. Како можам да се надминат овие предизвици за постигнување на живот сакам?

Овие прашања ни се движат во рамките на имагинација и позитивно размислување — квалитети кои ќе ви овозможи да се разбуди таа друга 90% и да ја задржите тие неврони отпуштање!

Сега може да се каже за себе, II веќе имаат позитивен став, или, можеби тоа позитивни работи не работи — сè што ми треба е волја Но, следниот демонстрација покажува дека фантазијата е далеку помоќен од волја не може да биде.

добро, подготвени за тестирање? Соберат сите на вашата сила и “сила на волјата.” Бидете сигурни дека нема да го направите следново тука станува збор, не мислам на црвено firetruck!!

Што се случи?

можете автоматски мисла на црвено firetruck, право? Тоа е затоа што кога волја и имагинација се во конфликт, фантазијата секогаш победува. Поголемиот дел од луѓето поминуваат многу време во себе го кажувам она што тие не сакаат, наместо на она што тие сакаат.

Дури и со секоја унца на волја тие да се собере, тие некако се заокружи со повеќе од истата стара работа.

Тоа е затоа што на умот работи во слики, а не зборови. Имагинацијата е тајната состојка на животот. Ако луѓето се замисли себеси богат, без оглед на износот на парите што треба, шансите се тие ќе бидат здрав и силни и да живее живот во изобилие.

Ако еден богат човек замислува себеси сиромашните или на работ на губење на своето богатство, тоа е веројатно дека проблеми и болести ќе го мачат до гроб.

Сите што се бараат во животот веќе е присутна во нас. Толку побрзо да веруваат во моќта на нашите сопствени имагинација, полесно нашите животи ќе станат. Јас ви предизвик да се водат вашиот ум на можноста за остварување надвор од вашата моментална аспирации.

Што ако, во обид да се постигне своите цели, Те разбудив моќни латентна гениј во? Како би се чувствувале ако најде лек за СИДА или рак? Мислам на луѓе кои ќе имаат корист од вашиот успех.

Реалноста е дека до сите на планетава замислува светот на здравјето и виталноста на сите, секогаш ќе има болест и горко. Ја преземе контролата на вашиот живот сега. Замислете вашиот начин на здравје и среќа и ќе биде така,.

 

Зајакната со Zemanta