Windows XP корисниците подмитил со $100 исклучување на Windows 8 уреди

Windows XP users bribed with $100 off Windows 8 devices

Во најновиот очајна мерка за да се обиде и да се убедат XP корисниците да ги надградиме на поновите машини, Мајкрософт им нуди клиенти $100 исклучите одредени Windows 8 уреди, ако тие ги презентираат своите XP компјутер во продавница.

Договорот ќе трае до 15 јуни, и е достапен во продавници низ САД, Канада и Порторико. “Понудата важи за клиенти кои се онлајн купување(s) со квалификациите за Windows XP уредот, или на клиентите кои се презентираат на квалификацискиот Windows XP уредот за време на купување(s) само во продавница,” фирмата Редмонд објаснува.

Иако Microsoft споменува достапност, тоа е јасно како може да се докаже да имате Windows XP машина во текот на веб, без преземање на тоа во една продавница.

На $100 попуст е достапна само против новите уреди чини најмалку $599, и вклучува Површинска таблети минус површината 2. Мајкрософт ја истакна HP Завист TouchSmart 15 touchscreen laptop and the Lenovo ThinkPad S1 Yoga touchscreen laptop/tablet hybrid as two of the devices eligible for the deal.

Microsoft is obviously confident in the power of this deal to persuade XP die-hards where all others have failed, as it’s advised that customers are limited to one device each.

Microsoft will be ending all support for its 12-year-old operating system from 8 април. The firm has already warned of how insecure XP is compared to newer Windows platforms, and partners like HP have undertaken ad campaigns to try and encourage businesses to upgrade.

Despite these efforts, XP is still widely used across organisations and individuals, and will clearly remain in use post 8 април. m

Repost.Us – Објавување на овој напис
Оваа статија, Windows XP корисниците подмитил со $100 исклучување на Windows 8 уреди, е синдикирано од на Inquirer и е овде објавена со дозвола.

Зајакната со Zemanta