Отклучите Твојот Авто Подобрување на енергија

Unlock Your Self Improvement Power

Кога ќе погледнеме во одреден објект, слика на пример, ние не ќе биде во можност да го цениме она што е во него,, она што е насликан и што друго оди со него ако се слика е само еден инч подалеку од нашето лице. Но, ако ние се обидуваме да го земе малку подалеку, по некое имаат јасна визија за целото уметничко дело.

Ние стигнат до точка во нашите животи, кога ние сме подготвени за промени и еден куп на информации кои ќе ни помогнат да го отклучите наша моќ самоусовршување. До тогаш, нешто може да биде ни истера право под носот, но ние не ми ја видите. Единствениот пат кога мислиме на отклучување наша моќ самоусовршување е кога се доби најлоша. Земете принципот на жаба на пример

Обиди се со ставање жаби А во тенџере со врела вода. Што се случува? тој twerps! Тој скока! Зошто? Бидејќи тој не е во состојба да се толерира ненадејна промена во неговата средина температура на водата. Потоа се обиде жаби Б: го довеле во млака вода, потоа вклучете го на шпорет на гас. Чекај сусам водата достигне одредена точка на вриење. Жаби Б тогаш мисли ìOohÖ свет му е малку топло во hereî.

Луѓето се како жаби Б воопшто. денес, Ана мисли Карл ја мрази. утре, Патрик оди кај неа и и рекол тој ја мрази. Ана останува иста и Нема никаква нејзиниот ум она што вели, нејзините пријатели. Следниот ден, таа дозна дека Ким и Јован, исто така, се згрозува од неа. Ана Нема никаква реализира одеднаш важноста и потребата од усовршување до целата заедница мрази неа.

Ние учиме нашите часови кога ќе се доживее болка. Ние конечно видите предупредувачките знаци и сигнали кога работите се груби и тешки. Кога ќе сфатат дека ние треба да се промени диети? Кога ниту еден од нашите фармерки и маици ќе ни одговара. Кога ќе престане да јаде бомбони и чоколади? Кога сите од нашите заби паднале. Кога ќе сфатат дека ние треба да престанат со пушењето? Кога нашите бели дробови се влошија. Кога се молиме и да побарате помош? Кога ќе сфатат дека weíre ќе умре утре.

Единствениот пат кога повеќето од нас некогаш да научат за отклучување наша моќ самоусовршување е кога целиот свет се паѓа и се распаѓа. Размислуваме и се чувствуваат овој начин, бидејќи не е лесно да се промени. Но, промената станува болно кога ние го игнорираме.

Промени ќе се случат, како што тоа или го мразат. Во еден момент или некој друг, сите ние сме случува да се доживее различни пресврти во животот N и на сите ни се случува на крајот да го отклучите наша моќ самоусовршување не затоа што светот вели така, не поради нашите пријатели се ни Досаѓање, туку затоа што ја реализираше својата за наше добро.

Среќните луѓе не ми само прифати промена, тие го прифатат. Сега, ти не треба да се чувствуваат огромна топлина пред реализација на потребата за самоусовршување. Отклучување ваша моќ за самоусовршување значи отклучување на себе си во кафез од помислата дека IITs само начинот на кој јас AMI. Тоа што е толку лош изговор за луѓето кои се плашат и се спротивстави на промена. Повеќето од нас се програмира нашите умови како компјутери.

Jen постојано кажува на сите дека таа Нема никаква имаат храброст да биде околу групи на луѓе. Таа слушнале нејзината мајка, нејзиниот татко, нејзината сестра, Наставникот ја раскажуваат истата работи за неа и на други луѓе. Преку годините, тоа е она што верува Џен. Таа верува дека нејзината приказна. И што се случува? Секој пат кога голема толпа би војници во текот на нивната куќа, на училиште, и во заедницата Ñ таа има тенденција да се чекор назад, БЕГААТ и самата се заклучи во соба. Jen нели верува само во својата приказна, таа живееше.

Jen мора да сфатат дека таа не е она што таа е во својата приказна. Наместо да ја нејзината приказна пост околу нејзиното лице за секого да се запамети, таа мора да се има дух и да го покаже на луѓето II сум важна личност и дека треба да се третира!Î

самоусовршување не може да биде everybodyís омилен збор, Но, ако ние се погледне на работите во еден поинаков аспект на, ние би можеле да имаат поголема шанса да уживаат во целиот процес, наместо на броење на деновите додека не се целосно подобрена. Три сесии во текот на неделата во салата ќе доведе до поздрав живот, читање книги, наместо да гледа во porns ќе креира подлабоки знаења, Излегувам со пријателите и колегите ќе ви помогне да се чекор назад од работа и да се развивам. И само кога ќе се ужива во целиот процес на отклучување на моќта на вашиот самоусовршување, youíll сфатат дека ти си почнуваат да се работи светлина и среќни стане.

28138 0