Твитер рампи карактеристики, споделување на фотографии

Twitter ramps up photo sharing features

Твитер додаде фото Фејсбук стил “тагирање” и bumped до бројот на слики кои корисниците на iPhone може да учествува во еден пост.

Како и многумина како 10 луѓе во една слика може да биде “тагирани” со имиња без јадење во ограничувањето на 140-карактер на текстуални пораки испратени на служба, Твитер софтверски инженер Цезар Puerta се вели во блог пост во средата.

“Означување на луѓето во една слика прави разговори околу фотографии забавно и лесно,” Puerta рече.

Корисниците на Твитер означени во слики ќе добиете известувања. Луѓето можат да го контролираат известувања заедно со кои може да ги означите во слики, според Puerta.

Фејсбук одамна им овозможи на луѓето да ја означите пријатели во слики испратени на социјалната мрежа.

Способноста да се испрати колаж од колку што четири слики во една "твит’ беше, исто така, се навива, почнувајќи со iPhone-и вети дека наскоро за мобилни уреди преку Google поддржани софтвер за Андроид.

Фото низи во твитови ќе бидат видливи од сите уреди.

Новите функции се вградени во најновите верзии на апликацијата паметен телефон на Twitter.

Repost.Us – Објавување на овој напис
Оваа статија, Твитер рампи карактеристики, споделување на фотографии, е синдикирано од АФП и е овде објавена со дозвола. Авторски права 2014 АФП. Сите права се задржани.

Зајакната со Zemanta