Sony ќе донесе PS Еден и PS2 игри на PS4

Sony will bring PS One and PS2 games to the PS4

За разлика од Playstation 3 (PS3) емулација, кој ќе се одржи од далечина на новиот Playstation Сега онлајн услуги, игри за порано конзоли на Sony Playstation канон ќе биде изречена на локално ниво од страна на натпревар мотор.

Според Eurogamer, на емулатор не само што ќе се репродуцира класични игри од минатото, но, исто така, зголемување на резолуцијата нив на начин кој нема да доведе до нив да стане матна хаос, како во минатото. Концептот за “HD remaster” во лет ќе биде попривлечна за корисниците од облак услуга и тоа е се користи за поддршка на PS3 игри.

Се смета дека наслови ќе дојде до PlayStation Network во времето, и дека многу од карактеристиките ќе се повтори и на PlayStation сега. Меѓутоа, поради пониските дефиниција екран на постари игри, тоа е повеќе важно да се користат зголемената моќ на PS4 да се ажурира на игри на прифатливо ниво.

Ова доведува до прашање, ако Сони е тоа за постарата генерација конзола игри, Зошто тоа посветена на облак услуга за PS3 наслови? Очигледно, одговорот е пари, како што е можност за навивачите чии доблести Sony extolls во нејзината сегашна PS4 маркетинг кампања за да се плати за игри на популарната PS3 одново.

Како Moodys го намали кредитниот статус на Sony за ѓубре, Јапонскиот технолошки гигант е изнаоѓање на повеќе начини да профитираат на лојални навивачи на својата PS3 конзоли за игри. во меѓувреме, купишта непотребни PS3 оптички дискови ѓубре добротворни продавници во Велика Британија. m
Оваа статија, Sony ќе донесе PS Еден и PS2 игри на PS4, е синдикирано од на Inquirer и е овде објавена со дозвола.

Зајакната со Zemanta