Кралската пошта да се намали 1,600 работни места

Royal Mail to cut 1,600 jobs

Главната поштенски оператор Кралската пошта во вторникот изјави дека планира да се секира 1,600 работните места на свежо намалување на трошоците се вози шест месеци откако групата беше делумно приватизираните.

Кралската пошта, се вели во соопштението дека најголем дел од работните места да одам ќе биде во управување со, без персонал испорака губи своите позиции. Тој додаде дека тоа ќе создаде “300 нови или подобрени улоги”, што резултира со нето загуба од 1,300 работни места.

Промените се очекува да се испорача годишна заштеда на трошоци од околу 50 милиони £, тоа го рече.

Royal Mail Travelling Post Office (TPO)

Кралската пошта Патување Пошта (TPO) (Фото кредит: Википедија)

главен извршен директор на Кралската пошта Моја Грин изјави дека намалувања се неопходни за компанијата “ефикасно да се натпреваруваат на писма и пакети пазари”.

Владата минатата година продадени повеќе од половина од Кралската пошта, но оттогаш е обвинет од страна на пратениците од опозицијата од продажба на компанијата премногу евтино откако нејзините акции шилеста форма по флотација.

Приватизацијата формира дел од дискот на коалицијата за намалување на нацијата буџетскиот дефицит. Спротивставуваат на промената на сопственоста, Унија шефови тврдат дека корисниците сега се добиваат полоша услуга.

Владата долго време тврдеа дека делумната приватизација ќе им овозможи на Кралската пошта слободата да се подигне капитал, продолжи модернизацијата и да ги задоволи побарувачката за подем онлајн шопинг кој генерира сообраќај парцела.

Repost.Us – Објавување на овој напис
Оваа статија, Кралската пошта да се намали 1,600 работни места, е синдикирано од АФП и е овде објавена со дозвола. Авторски права 2014 АФП. Сите права се задржани

Зајакната со Zemanta