Роботите ќе Веројатно нокаутирам текот 5 милиони работни места [Блумберг]

Robots Will Probably Knock Out Over 5 Million Jobs [BLOOMBERG]

Повеќе од пет милиони нови работни места ќе бидат изгубени од 2020 како резултат на развојот на настаните во генетиката, вештачка интелигенција, роботика и други технолошки промени, според истражување на Светскиот економски форум.

За 7 милиони нови работни места ќе бидат изгубени и 2 милиони стекнато како резултат на технолошкиот развој во 15 големите развиени и економии во развој, основачот на Светскиот економски форум Клаус Шваб и управување член на Управниот одбор на Ричард Samans се вели во “Иднината на работни места.”

Прочитајте го целиот напис

 

18656 0