Прав алкохол подготвен да ја погоди САД продавници

Powdered alcohol poised to hit US stores

Само додадете вода и се промешува. Една американска компанија соопшти дека неговата нова прав алкохол производ е одобрен од страна на регулаторите на САД и е подготвен да ги погоди продавниците во наредните месеци.

Palcohol е направен од страна на Аризона компанија наречена Lipsmark и ќе дојде во шест видови на еден пијалок торбички, веб-страница на компанијата вели дека.

Алкохоличари може да се промешува во едноставен вода за да се сними со рум или вотка, додадете кола или сок од портокал за миксер или создади коктел — или космополитски, Mojito, Маргарита или лимон зависници.

На компанијата изјави дека е изненаден од неодамнешното ослободување на некои од неговите етикети од данокот на алкохол и тутун и трговија Бирото, кои “всушност го одобри пред некое време.”

На компанијата изјави дека производот ќе се продава на луѓе полнолетни, па дури и може да се попрска со храна.

“Мислам на Palcohol како алкохол… само во форма на прав. Тоа ќе се продаваат насекаде каде што алкохол може да се продава,” изјави дека компанијата, додавајќи дека ќе биде достапен во САД, како и во странство и на интернет.

Патентот за мешавина е во тек.

Како одговор на барањата на потрошувачите за тоа дали производот може да се ишмркав, компанијата Лицето кое го опиша како “goofballs” и рече дека ќе земе половина чаша прав да се изедначи со еден пијалок.

“Не правете го тоа! Тоа не е одговорен или паметен начин да се користи производот,” ја повика.

Прав алкохол е веќе одобрен за продажба во Јапонија и некои европски земји.

Repost.Us – Објавување на овој напис
Оваа статија, Прав алкохол подготвен да ја погоди САД продавници , е синдикирано од АФП и е овде објавена со дозвола. Авторски права 2014 АФП. Сите права се задржани

Зајакната со Zemanta

Поврзани написи