Добива нови извршување на дрога 10 Минути за да се убие САД Убиецот

New Execution Drug Takes 10 Minutes to Kill US Murderer
Death-penalty

Смртна казна (Фото кредит: Википедија)

Во ноември 30, 2009 слика покажува комора извршување на “смрт куќа” на објектот на Јужна Охајо поправниот во LUCASVILLE, Охајо

Американскиот убиец се бореше и вчудовидено праша за воздух за најмалку 10 минута му бил погубен во продолжен извршување користење на контроверзниот нов коктел на лекови, според сведоците.

Еден новинар на весникот присутни Колумбо диспечерски при вршењето на 53-годишниот Денис McGuire објави дека убиецот Охајо направи “шмркање и гушење” звучи како тој подлегнаа.

претставници Охајо АФП изјави дека McGuire, осудени на смрт во 1989 за силување и убиство на една млада бремена жена, беше прогласен за мртов во 10:53 сум (1553 GMT).

Новинарите кои беа сведоци на извршување рече на лекови кои се користат во смртоносна инјекција почнал да се аплицира 24 минути порано во затворот во LUCASVILLE.

Според новиот протокол Охајо, McGuire е извршена со помош на коктел состои од мидазолам седатив и аналгетик хидроморфон, комбинација никогаш претходно се користи во САД.

Новиот протокол извршувањето беше воведена по Охајо и другите држави во САД кои ги задржат на смртната казна почна да работи надвор од барбитурати, кога европските производители престана да ги снабдуваат.

адвокати McGuire е се спротивстави на начинот на извршување, велејќи дека убиецот ќе умре од гушење со појавата позната како “глад воздух,” нанесување вид на сурово и невообичаено казнување се забранети со Уставот на САД.

но апелира, кој го помина патот до Врховниот суд на САД, беа отфрлени.

Федералниот судија во Охајо, Григориј Фрост, рече “доказите пред судот не успеа да се претстави со значителен ризик дека McGuire ќе ја доживее тешка болка.”

Новинарите кои беа сведоци извршување четвртокот рече McGuire да се појави задушувачки како што тој беше казнет со смрт.

Според редот на новинарите, тоа беше најдолгата извршување од Охајо повторно воведена смртната казна во 1999.

“во врска со 10:33 сум, McGuire започна борат и гласно се бори за воздух, правење шмркање и гушење звуци што траела најмалку 10 минути, со градите укине и со тупаница стегнати,” Колумбо диспечерски пријавени.

“Длабоко, растреперува звуци произлезени од неговата уста. Во последните неколку моменти пред да биде прогласен за мртов, тој сè уште беше.”

експерти смртната казна, изрази загриженост во врска со нови детали за смртта на McGuire, велејќи дека тоа укажува на метод на егзекуција што беше “острата и проблематично.”

“Во светлината на должината и вознемирувачки описи на извршување Денис McGuire е, во прилог на опсегот на смртоносната инјекција компликации пријавени во други држави, се чини дека смртоносна инјекција постапка на оваа земја е повеќе острата и проблематично отколку што некогаш биле,” Дебора Denno, од Fordham Универзитет на Правниот факултет, изјави за АФП во е-маил.

Маја Foa, директор на смртната казна тим во групата непрофитна помилвам, Охајо обвини властите за игнорирање на стручни совети.

“Охајо бил предупреден од водечките експерти кои експериментира на луѓе на овој начин ризикува предизвикувајќи сериозни страдање, и докази укажуваат дека ова е поткрепено,” Foa се вели во соопштението.

“Колку повеќе неуспешниот егзекуции ни се потребни за да се види пред џелатите престане со користење на луѓето како заморчиња?”

извршување во четвртокот беше втор врши оваа година од страна на американските власти со користење на нови производи, кои се чини дека да резултира со страдањата на осудениот.

во јануари 9 во Оклахома, осуди убиец Мајкл Ли Вилсон изјави дека може да се чувствуваат неговите “целиот гори тело” како што тој беше казнет со смрт.

Вилсон бил погубен со користење на комбинација на лекови вклучувајќи пентобарбитал, супстанција која најчесто се користи да euthanize животни.

Меѓутоа, овие видови на лекови сега се произведува само со аптеки, кои се регулирани со локалните закони, наместо федералните регулатори.

Скандал изби во ноември 2012 во Масачусетс кога лошата хигиена во една од овие аптеки е обвинета како причина за смртоносната епидемија на менингитис.

McGuire е трет човек за да биде извршена во САД оваа година. Охајо извршува три од 39 луѓе се стави до смрт во САД минатата година, во согласност со Смртна казна Информативен центар.

Repost.Us – Објавување на овој напис
Оваа статија, Новиот лек извршување се 10 минути за да се убие американски убиец, е синдикирано од АФП и е овде објавена со дозвола. Авторски права 2014 АФП. Сите права се задржани

Зајакната со Zemanta