Microsoft вели дека новите процесори ќе работи само со Windows 10 [работ]

Microsoft says new processors will only work with Windows 10 [VERGE]

наскоро, кога ќе купите нов компјутер, тоа нема да поддржува Windows 7 или 8. Мајкрософт најави промена на својата политика за поддршка, кој ги постави своите планови за идните надградби на своите постари оперативни системи, и нови правила значи дека идните сопственици компјутер со следната генерација на Интел, AMD, и Qualcomm процесори ќе треба да ги користите Windows 10.

Прочитајте го целиот напис ….

15697 0