Запознајте Џек Расел Териер куче во еден пакет

Meet Jack Russell Terrier A Dog in One Pack

Ние во основа сакаат да се најде другари кои ќе ни даде најголем дел од придобивките што мислиме дека треба. Па, ако сте во потрага за куче кој е донекаде другар еден-на-пакет, може да се најдат Џек Расел териера интересно е доволно.

Ова куче има историја која е на некој начин изгледала да им даде повод за вид.

Тоа беше речено дека одгледувачот на ова куче, млад Богослов студент на Оксфорд Универзитетот Џон Расел еднаш се сретна со млекарот со бел териер кој има точки на очите и ушите.

Ова куче стана негов интерес, што подоцна се покажа неговата фондација за одгледување на нова раса на кучиња дека многу научил на љубовта како миленичиња.

Кучето прв пат го виде беше прогласен “Трамп” од кои една 60 видови на териера подоцна биле одгледани од.

Со основната природа териер е да продолжи и во текот на земјата (териер од начинот на кој потекнува од терминот Латинска “Тера” што значи дека земјата), Џек Расел териер, исто така, имаат склоност да ловат и да Корито за лов.

Така, тие треба да се даде доволно чешлање за да се тргна на нечистотија што се собираат од копање на почвата или да ги закопа богатство или да се врати на скриено богатство чуваат одамна.

Одличен ratter, Џек Расел териера докажува да биде добро “домаќинки” бидејќи тие ги задржи повеќето стаорци далеку од дома.

Jack Russell Terrier

Џек Расел териер (Фото кредит: Википедија)

Било несреќен стаорец кој се случува да биде во внатрешноста на четвртини од оваа териер е сигурно да ги исполни своите инстант несреќата. Така, сопственици се најдат себеси со двете кучиња и мачки во еден другар.

Еден основниот карактер на ова куче е неговата диспозиција кон странци. Тие лесно можат да дознаам кој мора да се чува далеку од своите домови и кои можат да бидат прифатени во внатрешноста на куќата.

Овој став, исто така, ги прави добри чувари. Тие се специјално дизајнирани за да бидат агресивни на пленот.

И додека тие можат да бидат многу гласни, многу од нив лае само кога ќе најдат добра причина да.

Тие не се појавуваат маѓепсан иако. Но, откако тие мирис закана, тие можат да покажат агресивноста кои би можеле да послужат како предупредување кон странци.

Меѓутоа, еднаш на странец е да ги споделите во куќата од страна на сопственикот, Џек Расел веќе може да се толерира неговото или нејзиното присуство.

Ова териер е исто така семејство куче и желби за човечка дружба. И нивната љубов за децата е значително интересни.

Меѓутоа, откако тие се злоупотребени и беше прикажан несоодветни третмани, тоа може да биде намерно или случајно, тие можат да реагираат насилно однесување.

Нивната агресивност понатаму се манифестира со својот недостаток на страв кон поголеми кучиња кои може да за жал, да доведе до повреди, некои дури може да биде фатален.

Тие исто така се означени за нивната интелигенција и добар дух. Овие карактеристики можат да бидат високо видливи преку нивната љубопитност во работи.

Така, тие бараат дополнување на формална обука, освен ако не може да се толерира тешко однесување.

Добрата работа иако со Џек Расел е тоа што може да се признае обука и се направи и во најголем дел од нив.

Всушност, тие се познати на шампион различни прстен емисии и други слични натпревари.

Холивуд ја призна диспозиција на овие кучиња премногу.

Заедно со енергичната и добра физичка карактеристики, овој другар веќе направи имиња од екрани.

Ако коската јадец, Мило (од маската) и Еди (од Frasier) ѕвонам на вас, тогаш не постои сомневање дека може да го признае ова куче.

Џек Расел фер и со чешлање. Кучето на релативно мали димензии, оваа раса не ќе се оданочуваат со чешлање потреби.

Зајакната со Zemanta

Поврзани написи