Маверикс оперативен систем веќе се извршува на 40 проценти од Apple Macs

Mavericks OS already running on 40 percent of Apple Macs

НА APPLE OS X Маверикс оперативен систем (НА) сега работи на 40 проценти од Macs, извештај од онлајн реклами мрежа Chitika тврди.

Фирмата погледна десетици милиони импресиите на рекламата OS X-врз основа на својата мрежа помеѓу 17 март и 23 Март да се дојде до тој заклучок, велејќи дека на сите верзии на Епл Mac софтвер, вклучувајќи и постари верзии како Mac OS X 10.8 Планина Лав и Mac OS X 10.7 Лав, 40 проценти на веб сообраќај доаѓа од Mac OS X 10.9 Маверикс.

Apple Маверикс донесени од страна на 40 отсто од сите корисници на Mac

Apple го објави својот Mac OS X 10.9 Маверикс OS пред само пет месеци и ги изненади корисниците со тоа што е достапен како бесплатен download. Многу е веројатно дека недостатокот на цената е одговорен за неговиот успех во толку кратко време.

За споредба, поголемиот дел од корисниците на Windows се извршува стари верзии. Според до февруари 2014 статистика од Net Applications, само 11 проценти од машини со оперативен систем на Мајкрософт се работи на Windows 8, со 47 отсто од корисниците на фаворизирање на Windows 7 и неверојатни 30 проценти припивам на Windows XP, кој е за да стане неподдржан.

Microsoft се обидува голем број на трикови за да се убедат корисниците XP со надградба на понова верзија на Windows, вклучувајќи предупредување за сериозни последици за безбедност на лепење со 12-годишниот систем и нудат попусти на новиот Windows хардвер. Можеби со што на оперативниот систем надградба слободни како Apple има направено, е повеќе разумни тактика.

Јаболко, исто така објави Mac OS X 10.9.1 ажурира во декември, но тоа не успеа да испорача нешто многу возбудливо, како што се нудат претежно поправени грешки и мали измени.

Mac OS X 10.9.1 донесе “подобрена поддршка за Gmail во OS X пошта, и поправки за корисници со сопствени поставувања Gmail” како и подобрување на сигурноста на Smart поштенски сандачиња и пребарување во пошта.

ажурирање на Маверикс исто така, фиксна проблем кој престана VoiceOver од читање на реченици кои се содржани емотикони. Други поправки вклучени ажурирања на iLife и iWork апликации, па тие ќе се ажурира на не-англиски системи, и лек за прашање кое спречи име на Контакт-групата од населувањето полето за адреса. m

Repost.Us – Објавување на овој напис

Оваа статија, е синдикирано од на Inquirer и е овде објавена со дозвола.

Зајакната со Zemanta