Не сум имал секс за повеќе 10 години

I haven’t had sex for over 10 years

 

Powered by Guardian.co.ukОваа статија со наслов “Не сум имал секс за повеќе 10 години” е напишана од страна на Памела Стивенсон Коноли, за Гардијан во понеделникот 21-от декември 2015 08.00 Според зоната: UTC

Јас сум 46-годишна жена, која не го имале секс за повеќе 10 години. Ова никогаш не беше планот, но јас сум заглавен во постојана круг: Јас се грижиме толку многу за тоа како би можел да го објаснам ова на потенцијалниот партнер и веќе се оди на, што полошо тоа добива. Не сакам да живее остатокот од мојот живот без секс и љубов.

Се теоретски подготвен за поврзување сексуално со друго лице е добар прв чекор. Ќе мора да се преземат некои ризици, иако, и има малку одбрана за секој против несигурноста и срамови, без разлика колку сексуално искуство што може да биде. Всушност, да биде отворен за отфрлање - па дури и исмејувањето - е важен дел од вашата работа пред. Кога непријатност се случува, само се каже да дише и да го толерира тоа.

За сега, обидете се да се фокусира на правење врски со други едноставно за забава и пријателство. Ако ви овозможи сами да станат стаден, порано или подоцна секако ќе се исполнат некој на кого ќе бидат привлечени. Во тој момент, навистина ќе мора да ја напушти вашата удобност зона и ги споделите со вашите желба доведе на патот.

Се обврзуваат на детски вашето тело од сега па натаму, и да ја прифатат идејата дека заслужуваат да имаат задоволство. Секое човечко суштество може да биде привлечна за друг. И не грижете се за негативните ставови потенцијални партнери за вашите долгорочни целибатот: вие не мора да им каже, Но, дури и ако не, многу луѓе едноставно ќе се претпостави дека имаат високи стандарди.

• Памела Стивенсон Коноли е со седиште во САД психотерапевт специјализираат во сексуални нарушувања.

• Ако сакаш да добиеш совети од Памела Стивенсон Коноли за сексуални прашања, ни испрати краток опис на вашите прашања за private.lives@theguardian.com (Ве молиме да не испрати прикачувања). секоја недела, Памела избира еден проблем да одговори, кои ќе бидат објавени на интернет и во печатените. Таа се жали дека таа не може да влезе во личната преписка.

guardian.co.uk © Гардијан Вести & Медиа Limited 2010

22628 0