Google интернет мапи се вратиме во времето

Google online maps go back in time

Google во средата додаде виртуелна патување во времето на неговата Интернет придонеси.

Титан технологијата почна да им се овозможи на луѓето да се врати часовникот на Street View слики да се покаже како места се промени во текот на седум години тоа е собирање на слики за е бесплатен онлајн мапа на услуги.

“Ако некогаш сте сонувале да биде патник низ времето како Док Браун, сега е вашата шанса,” Street View менаџер на производот Vinay shet се вели во блог пост, кои се однесуваат на лик од 1985 стрип-фантастичен филм "Враќање во иднината.’

Историски слики од Street View архиви кои датираат 2007 можат да бидат истражени на Google Maps на десктоп компјутери во она што shet прикажан како “дигитална временска капсула на светот.”

Примери на екранот вклучен 2014 Стадион Светското првенство што се одвивале во Бразил и реконструкција во Јапонија по катастрофалниот земјотрес и цунамито во 2011.

“Ако си дете денес, 50 години од сега ќе биде во можност да одат низ сеќавањата на старата населба,” Google постар заменик претседател на инфраструктурата Урс Хозл рече на “ладно нова функција” во еден пост на Google + социјална мрежа.

извор: afp.com

Зајакната со Zemanta

Поврзани написи