Google Glass 2.0: првите фотографии се појават

Google Glass 2.0: first pictures emerge

Новата верзија на главата монтирани компјутер на Google е обелоденето во американската влада поднесување на.


Powered by Guardian.co.ukОваа статија со наслов “Google Glass 2.0: првите фотографии се појават” е напишан од Алекс Hern, за theguardian.com во вторникот 29-ти декември 2015 12.19 Според зоната: UTC

И покрај тоа убивајќи на почетокот на оваа година, Google го откри нова верзија на својот стакло погоден за носене компјутер, насочени точно на претпријатието бизниси, како што се здравството и производство.

Во поднесоци со Комисијата за американска сојузна комуникации, пребарување фирма има ги објави првите слики на редизајнираниот уред, кои сега располага со можност за преклопување рака држи многу поголем екран.

Уште една слика од новиот Google Glass хардвер.
Уште една слика од новиот Google Glass хардвер. Фотографија: FCC / Google

официјално, Google не го признава постоењето на новиот уред е, и покрај фактот дека неговото претпријатие фокусирани збогатено е јавно знаење од јули. Тие гласини, исто така, сугерираше дека новата верзија на стакло е изградена за да биде водоотпорен и издржлива, како и што се очекуваше технолошки удари како подобро WiFi, побрзи процесори, и подобрена камера и батерија.

Последните компанијата изјави дека за ова прашање е дека чашата е "дипломирањето" од својата експериментална позиција во напредни истражувачки X поделба на Google, и се става под контрола на Тони Fadell, човекот зад iPod и гнездо паметни почеток за компанијата.

Збогатено може да се следи подоцна од страна на нови потрошувачки верзија. Но, за сега, уредот ќе биде насочена кон бизнис корисници кои се добие непосредна вредност од тоа да имаат екран на главата монтирани. Очигледно use-case вклучуваат хирургија и производство, каде што практично слободен пристап до екран глас под контрола може да биде исклучително корисно. Повторно лансирање во бизнис средина, исто така, ќе им овозможи на компанијата да се избегне обврската да се соочи со голем број на прашања искусни од страна на корисниците на потрошувачите, особено загриженоста за приватноста предизвика со носење на главата-камера монтирана на јавни места.

guardian.co.uk © Гардијан Вести & Медиа Limited 2010