Gmail за iOS добива апдејт но корисниците не се задоволни

Gmail for iOS gets a major update but users are not happy

Интернет гигантот Google ги објави голема надградба за својот Gmail стан за iOS дека конечно носи позадина освежување да се е-мејл клиент, но на своите корисници не се задоволни за тоа.

Google објави ажурирање во средата, откривајќи дека Gmail за iPhone и iPad сега може да се пофали функција позадина освежување, што значи пораки ќе бидат “претходно преземените” и е подготвен да ја видите кога ќе ја отворите апликацијата.

Google софтверски инженер Мелиса Dominguez се вели во блог пост вчера, “Без разлика дали сте проверка на вашата e-mail првото нешто наутро или како што го чека во ред во самопослуга, сакате да добиете вашите пораки како е можно побрзо. Со денешната надградба на Gmail iOS App, тоа е полесно да се направи токму тоа.”

Оваа нова функција бара iOS 7, и корисниците, исто така ќе треба да имаат “позадина стан освежување” вклучен. Меѓутоа, некои може да не сакаат да се мачат, како корисници на апликација за ажурирање се брза да се жалат дека во текот на продавницата App, Некои велат дека тоа е повреда на нивниот траење на батеријата.

Еден несреќен корисник на Gmail рече, “Ова ажурирање се вклучени позадина стан освежување и го уби мојот батеријата многу брзо. Останатиот дел од стан е сè уште добри, но морав да го исклучите позадината освежување за мене батеријата.”

На Gmail за iOS ажурирање, исто така со себе носи поддршка за потпишување во низ повеќе Gmail iOS апликации и услуги.

“апликација на Gmail, исто така, сега поддржува најави се во Google iOS апликации, вклучувајќи ги и мапи, Возење, YouTube и Chrome,” Google објаснува. “Пријавете се на еден, и ќе бидете најавени на сите (Ова исто така работи за потпишување на). Така да не ќе треба да напишете дека 27-карактер лозинка или добивање на вашиот 2-чекор верификационен код секој пат кога ќе отидете на друга апликација на Google.”

Меѓутоа, корисници не се премногу среќни за ова или, а некои тврдат дека функцијата не работи.

“Бидејќи јас сум обновено на апликацијата што веќе не ми најавување и тоа е многу побавен отколку пред ажурирање,” еден miffed корисник напиша.

Repost.Us – Објавување на овој напис
Оваа статија, Gmail за iOS добива апдејт но корисниците не се задоволни, е синдикирано од на Inquirer и е овде објавена со дозвола.

Зајакната со Zemanta