Геј паровите се ожени за прв пат во Англија и Велс

Gay couples marry for first time in England and Wales
Геј паровите се ожени за прв пат во Англија и Велс (преку АФП)

Геј паровите во Англија и Велс, изјави “јас” во саботата, како законот за одобрување на истополовите бракови стапи на сила на полноќ, последната фаза во долга борба за еднаквост. По првите бракови во време на трка требаше да се венча, Премиер…

Зајакната со Zemanta