Храна и пијалок Идеи за Корпоративни настани

Food and Drink Ideas for Corporate Events

Кога сте организирање на корпоративни настани сакате сè да работи како глатко како е можно. Еден од најважните фактори кои треба да се даде приоритет е храна и пијалок во еден ваков настан. На квалитетот и квантитетот на храна и пијалок ви кажува многу за организаторите на овој тип на настан. Многу учесници на овие видови на настани се жалат за напуштање на настанот гладни, што е знак дека не сте се грижи за вашите гости правилно. Ова се некои од храна и пијалоци идеи за корпоративни настани.

ручек Настани

Кога имате ручек настан, различни присутните ќе имаат различни барања. Меѓутоа, започне со нудење на гости некои мини-закуски заедно со пијалоци како чај и кафе. А посуштински оброк треба да бидат доставени во текот на денот. Ова треба да биде проследено со десерт и, конечно, чај или кафе повторно.

Коктел или Пијалоци партија

Овој тип на корпоративни настани е помалку формални од другите видови на средби. Меѓутоа, се уште треба да обезбеди доволно храна и пијалок да направи голем впечаток. Тематските вечер со сродни храна и пијалаци може да биде повеќе забавен отколку едноставно обезбедување на бесплатни пијалоци.

Присутните се откажуваат од своето слободно време да присуствува на овој тип на настан. Тие очекуваат да имаат пристап до бесплатен бар. Оваа лента треба да ги содржи сите од овие пијалоци луѓе претпочитаат да пијат. Некои ќе сакаат безалкохолни пијалоци, некои од нив ќе се држиме до редовните пијалаци, додека други ќе сакаат нешто повеќе екстравагантни како што коктели.

Присутните веројатно нема да очекувате целосна вечера во овој тип на настан. Меѓутоа, треба да се обезбеди многу закуски за да одговараат на сите барања на учесникот на состанокот. Запомнете, некои луѓе имаат алергии или не јадат одредени видови храна. Ова треба да се земе предвид и треба да се ставаат на располагање на оние кои присуствуваат на Вашиот настан на алтернативни опции за јадење.

конференции

Конференции се повеќе време од другите видови на корпоративни настани. Ова значи присутните бара повеќе храна и пијалоци во текот на денот.

Овие настани обично се започне рано наутро. Во многу случаи,, присутните да патуваат долги растојанија и преноќи во центар за корпоративни настани како оној што се најде во www.chateaupolonez.com. Ако ова е случај и на учесниците и се сместени во центарот за корпоративни настани во Хјустон, треба да бидете сигурни дека тие го започнете денот со сеопфатна појадок. Пијалаци и закуски треба да бидат обезбедени во текот на денот.

За време на ручек, се бара посеопфатна оброк. Ова вообичаено треба да има најмалку три курсеви. Во текот на денот, кратки паузи треба да се земе, така што посетителите можат да имаат пијалоци и некои грицки. Тоа е веројатно мудро да се воведе алкохол во постапката до бизнис од страна на нештата е завршена.

Откако ќе заврши конференцијата, нудат некои бесплатни пијалоци може да биде ефикасен начин да се поврзат повеќе со присутните. Ова може да биде посоодветна ако настанот се одвива во текот на неколку дена.

Не сите корпоративни настани се исти. Ова значи дека треба да се обезбеди соодветен износ на високо-квалитетна храна и пијалок за вашиот присутните. Ова се движи од целосна настани ден на пократки настани каде што е потребно помалку храна и пијалок. На идеи погоре ќе ви помогне да се направи подобро решение за тоа што Храна и пијалок за да се обезбеди на вашиот следен корпоративни настани.

20943 0