Фејсбук сака да се емитува на интернет од небото

Facebook wants to beam the Internet from the sky

Фејсбук откри дека има лабораторија работат на користење на беспилотни летала, сателитите и соларни-придвижуван авиони за да обезбеди интернет пристап во целиот свет.

Mark Zuckerberg, founder of Facebook

Марк Цукерберг, основачот на Фејсбук (Фото кредит: Википедија)

“Ние сме биле работат на начини да се емитува на интернет на луѓето од небото,” Facebook ко-основач и главен Марк Цукерберг се вели во написот на водечки социјална мрежа.

Тимот на поврзување лабораторија се базира на потрага од страна на Фејсбук започна Internet.org да се направи пристап до основните услуги на интернет на располагање насекаде на планетата.

“Поврзување на целиот свет ќе бара Создавање нова технологија премногу,” Цукерберг рече.

“Тоа е она што нашата поврзување лабораторија се фокусира на, и има многу повеќе возбудлив работа да се направи тука.”

Тимот на лабораторија се состои од експерти во воздушната и комуникациска технологија, вклучувајќи ги и поранешните членови на НАСА Jet Propulsion лабораторијата и Истражувачкиот центар Ames, во согласност со Фејсбук.

И тоа е само додаден таленти од Велика Британија-базирани стартување зад долги лета соларен погон, беспилотни летала.

Лабораторијата е во потрага на различни тактики за да се постигне својата мисија. За оддалечените региони или се шири надвор население, тимот е заинтересирана за користење на сателити кои орбитираат околу Земјата.

Квартален популација може да се даде пристап до интернет услуги од брзина во авионите постојано кружат околу 20,000 метри над глава, Јаел Maguire Фејсбук вели во видео на YouTube испратени од Internet.org.

Авионите ќе летаат над времето и, напојува од сонцето, би можел да остане во небото за месеци, во време, според Maguire.

Тимот се гледа во “сето тоа врзување заедно” користејќи ласери за пренос на податоци помеѓу сателити, авиони, или други точки.

“Ние сме само на почетокот,” јави дека. “Имаме некои неверојатни луѓе во тимот и има некои страшни проблеми да се решат.”

Repost.Us – Објавување на овој напис
Оваа статија, Фејсбук сака да се емитува на интернет од небото, е синдикирано од АФП и е овде објавена со дозвола. Авторски права 2014 АФП. Сите права се задржани

Зајакната со Zemanta