Оваа статија со наслов “Dizzying оптички илузии од Акијоши Kitaoka - во слики” е напишана од , за theguardian.com во вторникот 5-ти август 2014 16.36 Според зоната: UTC

ротирачки Змии - кружни змии се појави за да ги ротира спонтано, со користење на периферни лебдат илузија
Ротирачки змии - кружни змии се појави за да ги ротира спонтано во вашиот периферна визија како резултат на периферните лебдат илузија. Забележи како движењето се стопира кога ќе се погледне директно на збирка на концентрични кругови. Илузијата е најверојатно предизвикано од несвесното брзо движење на очите и трепне
змија Транспортери - Транспортери се појави да се движи
Змија Транспортери е уште една периферна лебдат илузија. Трепка може да се зголеми ефектот
Есен боја мочуриште - на прилив се чини дека се движат
Есен боја мочуриште. Обидете се да се движат вашиот прозорец на пребарувачот брзо нагоре и надолу (или дојдете) да се зголеми ефектот
Ролни се појави за да ја ротирате
Ролни се појави за да ја ротирате
Изградба на подземната железница за зајаците - внатрешниот круг се појавува за да ги ротира стрелките на часовникот
Изградба на подземната железница со зајаци: на внатрешниот круг, се чини дека свртете го надесно додека надворешниот круг се врти налево. Тоа им помага ако не се погледне директно во него
Primrose поле - кариран позадина и плоштадите се појави да undulate
Primrose поле: позадина кариран и плоштадите се појави да undulate. Се движат вашиот прозорец на пребарувачот или лизгање подобрува ефектот
Црвениот жаби јајца - редови се појави да се движи
Црвениот жаби јајца
копчето Пријави превод. Како што се движат очите околу сликата, копчињата се чини дека да се добие поголем
копчето Пријави превод. Како што се движат очите околу сликата, копчињата се чини дека да се добие поголем
наводнување
наводнување. Содржината на централниот канал се движи полека нагоре
пливање прстените - се појави да им пријде на едни со други и се движи, освен
Пливање прстените се појави да им пријде на едни со други и се движи, освен

guardian.co.uk © Гардијан Вести & Медиа Limited 2010

Објавено преку Гардијан Вести наслови приклучок за WordPress.

21556 0