Канадскиот режисер отфрла Турција сочувство’ во текот на масакрот

Canadian filmmaker rejects Turkey ‘condolences’ over massacre
Канадскиот режисер отфрла Турција сочувство’ во текот на масакрот (преку АФП)

Канадскиот филмски режисер Атом Egoyan четвртокот го отфрли првата понуда на сочувство за Првата светска војна, масовните убиства на Ерменците во Турција, повикувајќи забелешките на премиерот “состојба на негирање.” Во среда, Во пресрет на 99-годишнината од почетокот…

Поврзани написи

12013 0